Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015

Τζίζ-κέικ Φράουλας !!



υλικά
1 πακέτο μπισκότα digestive (400 γρ.)
650 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
600 γρ. φράουλες, πλυμένες, καθαρισμένες
1/2 φλ.τσ. ζάχαρη
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
2 κ.σ. ζάχαρη και 3 κ.σ. βούτυρο για τα μπισκότα
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. κορν φλάουρ
Eκτέλεση
Θρυμματίζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με 2 κ.σ. ζάχαρη και 3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο, να γίνουν ένα.
 Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα , πιέζουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το υπόλοιπο   γλυκό.

Βάζουμε στο μπλέντερ τις φράουλες μαζί με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και πολτοποιούμε. Βάζουμε τη σάλτσα φράουλας σε κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας για 2'.
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός το τυρί ν' αφρατέψει.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα και κατόπιν το λεμόνι.
Απλώνουμε τη κρέμα επάνω στα μπισκότα.
 Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως,  αφήνουμε τη φόρμα στο ψυγείο . Καλύπτουμε την επιφάνεια με τη σάλτσα φράουλας που κρατήσαμε στο ψυγείο και γαρνίρουμε με κρέμα σαντιγύ .