Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Mπαμπάδες !! Υπέροχο γλυκάκι!!

Δόση για  24 κεκάκια

Ζύμη

20 γρ μαγιά νωπή η δυο φακελάκια ξηρή
1/4 κούπες νερό χλιαρό
1/4 κούπες γάλα χλιαρό
1/4 κούπες βούτυρο γάλακτος λιωμένο χλιαρό(εγώ χρησιμοποιώ lurpak)
1/4 κούπες  ζάχαρη
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
 3 βανίλιες και λίγο ξύσμα λεμονιού
 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του η αν δεν έχετε βάλτε αλεύρι σκληρό

Σιρόπι

Το ετοιμάζω πρώτο και το αφήνω να κρυώσει
 2,5 κούπες νερό
2,5 κούπες ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
φλούδα λεμονιού
1 σφηνάκι ρούμι μαύρο το όποιο ρίχνετε στο σιρόπι μετά που θα το κατεβάσετε

Γαρνίρισμα

5οο γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένης σε σαντιγί με3-4 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
200 γρ.τυρί filadelfia
200 γρ λευκή κουβερτούρα λιωμένη σε Μπεν Μαρί χλιαρό προς κρύα
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο ρούμι
λίγη μαρμελάδα ροδάκινο ζεσταμένη με λίγο νερό να αραιώσει
πασπάλισμα λίγα φιστίκια Αίγινης χοντροκομμένα
 

Εκτέλεση
Διαλύστε την μαγιά στο χλιαρό νερό .ρίξτε το γάλα το βούτυρο την ζάχαρη το αλάτι το ξύσμα τις βανίλιας τα αυγά ελαφρά χτυπημένα.όλα αυτά μέσα σε μπολ χτυπώντας με το μίξερ χειρός η με το μεγάλο μίξερ πάγκου με το εξάρτημα και .ρίξτε το αλεύρι σιγά σιγά ενώ συγχρόνως μαζεύεται με μια σπάτουλα σιλικόνης τα τοιχώματα.θα έχετε μια ζύμη κολλώδη. σκεπάστε με μεμβράνη κι αφήστε να φουσκώσει.θα φουσκώσει πολύ.όταν είναι έτοιμη μοιράζετε την ζύμη σε φόρμα με υποδοχές για κεκάκια βουτυρωμένα κι αλευρωμένα.αν έχετε φορμα σιλικόνης δεν χρειάζεται βουτύρωμα.γεμίζετε ως την μέση.αφήστε να φουσκώσουν να φτάσουν ως τα χείλη της φόρμας.ψήστε στους 175 c γύρω στα 25 λεπτά.θα δείτε να έχουν γυαλίσει και να εχουν ενα ωραίο χρώμα βγάλτε τους απο τον φούρνο και κόψτε με ενα κοφτερο μαχαίρι τα καπάκια λίγο να ισιώσουν.βάλτε τους σε ενα μεγάλο βαθύ ταψι και τρυπηστε τους με ενα καλαμάκι για σουβλάκια.περιχύστε ενα ενα με ενα κουτάλι με σιρόπι.μην σας φανεί πολύ το σιρόπι αν πλέουν μέσα θα το πιουν.αναποδογυρίστε τους μέσα στο ταψί να πάει το σιρόπι παντού.αφήστε να κρυώσουν.

 Συναρμολόγιση
 Χτυπηστε την κρέμα γάλακτος με την άχνη τις βανίλιας το filadelfia καλα να σφίξη.έχετε λιωσει σε Μπεν Μαρί την λευκή κουβερτούρα και αφού χλιαρυνει καλα την ρίχνετε μέσα στο μπολ με την σαντιγί και την ενσωματωνετε.ρίχνετε και το ρούμι.Βάζετε ψυγείο να σφιξη. παιρνετε ενα βαζάκι μαρμελάδα βερύκοκο την ρίχνετε σε ενα κατσαρολάκι ρίχνετε και 2-3 κουταλιές νερό και την ζεσταίνετε να γίνει  ρευστή.παίρνετε ενα ενα τους μπαμπάδες πινελώνετε με την μαρμελάδα,τους κόβετε στην μεση απο πάνω προς τα κάτω διαγώνια,βαζετε με κορνέ το λευκό μείγμα της κρέμας γάλακτος κάνετε και μια ροζέτα στην κορυφή,πασπαλίζετε με φυστίκι Αίγινας, Βαζετε σε χαρτάκια για τάρτες τα τοποθετείτε σε πιατέλα,βάζετε ψυγειο.
 Καλή  επιτυχία!
Συνταγή από  Roula Psittaki μπορείτε να παραγγείλετε ότι θέλετε στην  Roula
Από  την σελίδα της Roula's sweet corner