Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015

Τραγανές μπρουσκέτες !!!


 

υλικά:
ψωμί κομμένο σε φέτες πάχους περίπου 1-1½ cm
μία μεγάλη ώριμη ντομάτα
μία σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
μαιδανός 2 κ.σ (ψιλοκομμένος)
κρεμμύδι φρέσκο 1 τεμ (μικρού μεγέθους)
πέστο βασιλικού 1 κ.γ
δυόσμος 2 φυλλαράκια (ψιλοκομμένα)
ελαιόλαδο 2 κ.σ
αλάτι και πιπέρι
μεθοδος:
1. για το μείγμα μας, ψιλοκόβουμε αρχικά τη ντομάτα και αν παρατηρήσουμε ότι έχει πολλά υγρά
τότε τη σουρώνουμε για να τα απομακρύνουμε
ψιλοκόβουμε το σκόρδο με το κρεμμύδι, τον μαιδανό , τον άνιθο και τον δυόσμο
τοποθετούμε όλα τα παραπάνω υλικά σε ένα μπωλ και προσθέτουμε αλάτι, το πέστο βασιλικού και 2 κ.σ ελαιόλαδο
αναμιγνύουμε καλά, σκεπάζουμε και συντηρούμε στο ψυγείο για 1 ώρα
2. κόβουμε σε φέτες το ψωμί το οποίο μπορεί να μας έχει περισσέψει
και από την προηγούμενη μέρα και ψήνουμε είτε
στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία, είτε στη φρυγανιέρα, ακόμα και στη τοστιέρα
μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα
3. με ένα κουτάλι μοιράζουμε το μείγμα στις ψημένες φέτες μας και πασπαλίζουμε
με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι

cooking rhythms