Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Σοκολατίνα τούρτα !


 Για το παντεσπάνι:

190 γρ. Ζάχαρη
4 αυγά
130 αλεύρι
1 κ.γ. Μπέκιν
10 γρ. Κακάο.

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζαχάρη να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικον και το κακάο και ανακατεύουμε σπάλα με μια μαρίζ. Αδειάζουμε σε 22αρι τσέρκι και ψήνουμε για 20 ´ στους 170ο.
Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Κόβουμε σε δύο η τρείς δίσκους.

Για το σιρόπι

100 γρ. Νερό
100 γρ. Ζάχαρη
80 γρ. Μαύρο ρούμι.

Για τη κρέμα Γκανάζ

500 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
500 γρ. Κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά μέλι

 Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ζεσταίνουμε πολύ καλά τη κρέμα  το μέλι και τη ρίχνουμε στη ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθει. Αφηνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματιου για 1-2 ωρες.

Συναρμολόγηση

Βαζουμε το πρώτο παντεσπανι σε ένα τσέρκι και το σιροπιάζουμε. Ρίχνουμε τη μισή Γκανάζ. Βάζουμε το επόμενο παντεσπάνι και ρίχνουμε την υπόλοιπη Γκανάζ. Αν θέλουμε κρατάμε λίγη για γαρνίρισμα. Αφήνουμε να κρυώσει για 3-4 ώρες πρίν να ξεφορμάρουμε.Στολίζουμε όπως μας αρέσει !!

 Εφη Καρεκλά-Οι λιχουδιές της Εφης