Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015

Μπισκοτάκια αμυγδάλου με ολόκληρα κομμάτια σοκολάτας!




Υλικά

1/2 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ή 225 γραμμάρια
3/4 της κούπα  ζάχαρη ή 225 γραμμάρια
1/2 κούπα μαργαρίνη(μπορείτε να το κάνετε μόνο με μαργαρίνη,όλη τη ποσότητα)
1 μεγάλο αυγό
2 κουταλιές της σούπας αμυγδαλόσκονη η 1 βανίλια
1/2 κουταλιά μπεϊκιν
2 και 1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις  κάθε κούπα είναι 125 γραμ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 σοκολάτα κουβερτούρα των 125 γρ σε χοντρά κομμάτια

Εκτέλεση

Στο μπολ του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο με τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα.
προσθέστε το αυγό και χτυπήστε καλά.
προσθέστε και τα αμύγδαλα η τη βανίλια.
αναμείξτε τα στερεά υλικά σε ένα μπολ και προσθέστε κουταλιά-κουταλιά στο μείγμα μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια,μη τα παραζυμώσετε. τυλίξτε με μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για 20'. προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς με αέρα.
πλάστε σε ότι σχέδιο θέλετε.τοποθετήστε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήστε για 15'-17',όχι παραπάνω γιατί θα σφίξουν! για να είστε σίγουροι στα 15' δοκιμάστε να δείτε αν ξεκολλούν από τη λαδόκολλα!
  Καλή επιτυχία!

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ