Η γεύση του θα σας ξετρελάνει !!!
Υλικά
250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
5 αυγά
2 βανίλιες
1 ποτήρι γάλα φρέσκο η εβαπορέ αραιωμένο
1 κουταλιά της σούπας αμυγδαλόσκονη
85 γρ μπισκότα γεμιστά με γεύση φράουλα(το μικρό πακέτο)
4 κουταλιές της σούπας πραλίνα φουντουκιού(μερέντα)
1 κουταλιά της σούπας μπεικιν
500 γρ φαρίνα(όσο πάρει)
2 βανίλιες
1 ποτήρι γάλα φρέσκο η εβαπορέ αραιωμένο
1 κουταλιά της σούπας αμυγδαλόσκονη
85 γρ μπισκότα γεμιστά με γεύση φράουλα(το μικρό πακέτο)
4 κουταλιές της σούπας πραλίνα φουντουκιού(μερέντα)
1 κουταλιά της σούπας μπεικιν
500 γρ φαρίνα(όσο πάρει)
Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175.
βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ(26εκ) με τρύπα στη μέση και τη βάζουμε στη κατάψυξη μέχρι να τελειώσουμε το μείγμα.
χτυπάμε στο μίξερ,το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι ν άφρατέψει.
προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά,τις βανίλιες,την αμυγδαλοσκονη.
προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα με τη φαρίνα και το μπεικιν.
σε ένα μπολ αδειάζουμε το μισό μείγμα και προσθέτουμε τη πραλίνα,ανακατεύοντας καλά.
βγάζουμε τη φόρμα από τη κατάψυξη,χτυπάμε να φύγει το πολύ αλεύρι(το χύνουμε σε λαδόκολλα και το ξαναχρησιμοποιούμε για τον ίδιο λόγο) και χύνουμε το σοκολατένιο μείγμα. μπήγομαι ελαφρώς τα μπισκότα φράουλας,κομμένα στη μέση.
χύνουμε το λευκό μείγμα από πάνω,κουνάμε ελαφρώς!
δε κάνουμε νερά με το μαχαίρι,το αφήνουμε ως έχει.
ψήνουμε για 1 ώρα και 5' περίπου!
αφήνουμε να κρυώσει,αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με άχνη. καλή επιτυχία!
(bessy)