Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Καγιανά,η Στραπατσάδα !!



Υλικά μερίδες 2
6 αυγά
7 ντομάτες ώριμες
Αλάτι-πιπέρι
1κουταλιά σούπας ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόβουμε σε κατσαρολάκι τις ντομάτες σε κομματάκια ,-δεν τρίβουμε λιώνουν- και σιγομαγειρεύουμε πατώντας με ξύλινη κουτάλα να λιώσουν .
Μαγειρεύουμε μέχρι να δούμε ότι η ντομάτες έχουν πιεί όλα τα υγρά τους και σχεδόν κολλάνε στα τοιχώματα κατσαρόλας βασικό αυτό για να μην μας νερώσει το φαγητό μας
Ρίχνουμε αμέσως το λάδι μας ποσότητα κατά προτίμηση το αλάτι το πιπέρι και την ζάχαρη για να μην είναι ξυνή η στραπατσάδα.
Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και σπάμε μέσα τα αυγά μάτια.
Ανακατεύουμε ξανά με την κουτάλα την ξύλινη ,σπάμε τα αυγά να γίνουν ένα με τις ντομάτες .
Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δούμε ότι ψηθήκανε τα αυγά.
Περίπου 5 λεπτά.
Σερβίρουμε με πιπέρι από πάνω και φέτα.Καλή Ορεξη!!



Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Μπιφτέκια αφράτα ζουμερά σκέτα ,η με πατάτες ,αγαπημένο φαγητό !!





 


Υλικά συνταγής
Για τα μπιφτέκια 
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος 
2 κρεμμύδια τριμμένα 
2 ντομάτες τριμμένες  
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο 
2 κ.σ.  Κρέμα Βαλσαμικού 
2 κ.σ.  ελαιόλαδο 
1 κ.σ.  ρίγανη 
2 κουτ σούπας μπέκιν πάουντερ
 αλάτι 
 φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
Για τις πατάτες φούρνου 
8 πατάτες 
1 κ.σ.  Μουστάρδα Ρίγανη & θυμάρι
1 κ.σ.  ρίγανη 
2 λεμόνια (χυμός) 
½ φλ. τσαγιού  ελαιόλαδο 
2 φλ. τσαγιού  νερό 
 αλάτι 
 φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τον κιμά σε μπολ, τρίβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες μέσα στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε όλα τα υγρά τους. Στραγγίζουμε το ψωμί και το ψιχουλιάζουμε στον κιμά. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, το ξίδι και το μπέκιν πάουντερ με το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε πολύ καλά για ν’ αφρατέψει το μείγμα καλά. Αν είναι σφιχτό, ραντίζουμε με λίγο νερό. Πλάθουμε σε 10 ή 12 κομμάτια και τα ψήνουμε
Μπορούμε να προσθέσουμε και πατάτες κυδωνάτες κομμένες που πρώτα τις ψήσουμε για 30 λεπτά και μετα πλάθουμε και αραδιάζουμε τα μπιφτέκια από πάνω κα συνεχίζουμε το ψήσιμο

Η συνταγή είναι από την Αργυρώ Μπαρμπαρήγου με μικρές παραλλαγές

Μανιτάρια με μπέικον ,μπρόκολο,Υπέροχο πάνω σε ζυμαρικά !!!!





 

 

Υλικά

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 5 κ.σ. μπέικον κομμένο σε κύβους
  • ½ κιλό άσπρα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 6 μικρά μπουκέτα μπρόκολου βρασμένα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 Pummaro στο τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • 1 Σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε  ελαφρά το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο
    κι αμέσως μετά ρίχνουμε να σοτάρουμε  και το μπέικον.
  • 2 Ανακατεύουμε   για ένα λεπτό και ρίχνουμε  το σκόρδο, και τα μανιτάρια
  • 3 Άφήνουμε τα για λίγο να βράσουν στο ζουμί τους και μετά πρόσθεσε το Pummaro
    , το αλάτι και το πιπέρι.
  • 4 Λίγο πριν δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε το μπρόκολο, το βασιλικό και το μαϊντανό
  • 5 Συγχρόνως βράζουμε  τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό.
  • 6 Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε , προσθέτουμε τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε  πασπαλίζουμε  με την παρμεζάνα και Καλή Ορεξη !!