Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016

Κοκορετσάκι με πατάτες στο πήλινο!!








Υλικά για την κοκορετσάκι

    1 συκωταριά αρνίσια η κατσικίσια
    λίγα εντεράκια
    2 σκελίδες σκόρδο ξύδι ρίγανη
    αλάτι – πιπέρι



Υλικά για πατάτες
πατάτες
ελαιολαδο
λεμόνι
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
ρίγανη




Τι κάνουμε
Πλένουμε καλά τα εντεράκια μέσα κι απέξω
Βάζουμε σε λεκανίτσα αλάτι με ξύδι τα τρίβουμε και τα ξαναξεπλένουμε καλά
Ρίχνουμε χυμό λεμονιού τα τρίβουμε λίγο και τα αφήνουμε στο ψυγείο ώσπου να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα
Πλένουμε το όλη την συκωταριά και την κόβουμε κομμάτια
Τα περνάμε σε σούβλα η εδώ εγώ τα πέρασα σε καλαμάκι από σουβλάκι γιατί τα έφτιαξα μικρά.
Τα αλατοπιπερώνουμε και τα ραντίζουμε με την ρίγανη '
Μπήγομαι και το σκόρδο εδώ κι εκεί ανάμεσα στα κομμάτια,
Τυλίγουμε με τα αντεράκια αφού τα περάσουμε από πάνω λίγο σαν σταυρωτά.
Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες τις αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε χυμό από λεμόνι αραιώνουμε σε μισό ποτήρι νερού  2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
λίγη ρίγανη λίγο λάδι τα ανακατεύουμε πολύ καλά βάζουμε και τα κοκορετσάκια [αφού πρώτα βγάλουμε με προσοχή τα καλαμάκια] στην μέση αφού τα κυλήσουμε πρώτα λίγο στο ζουμάκι το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς .
Εγώ το έβαλα σε πήλινη γαστρούλα κι έγινε λουκουμάκι ,αν δεν έχετε πήλινη η απλή γάστρα σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο .Καλή επιτυχία !!
Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ  ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ