Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

*Kαλαμαράκια με ρύζι !!!


 Φαγητό με απίστευτη νοστιμιά στα γρήγορα!!

Υλικά

500 γραμ.καλαμαράκια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμενο σε λεπτές φετούλες
1 πιπεριά κίτρινη κομμένη καρεδάκια
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη καρεδάκια
6-7 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
1 ντομάτα ώριμη στο τρίφτη
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
πιπέρι-αλάτι
1/2 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά







Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λαδάκι και το κρεμμύδι ,σοτάρουμε μέχρι να γιαλίσει λίγο.
Αμέσως προσθέτουμε τα καθαρισμένα πλυμμένα και κομμένα σε καρέ καλαμαράκια και σοτάρουμε ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε και τις πιπεριές αμέσως μετά και την τριμμενη  ντομάτα γυρίζοντας με ξύλινη κουτάλα για λίγα λεπτά.

Ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι την πάπρικα και τον πελτέ αραιωμένο σε μισό ποτήρι του νερού νερό και βράζουμε για 5 λεπτάκια,
Ρίχνουμε το βρασμένο ρύζι [συνταγή παρακάτω] μαζί με το ψιλοκομμένο  άνηθο μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά να πάρει την γεύση και τις μυρωδιές αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε!!! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!
 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Ρύζι και πως το ετοιμάζουμε

2 φλυτζάνια του τσαγιού ρύζι μακρύκοκο
αλάτι
Ετοιμασία
Βάζουμε μπόλικο νερό στην κατσαρόλα .
Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το ρύζι ,ανακατεύουμε χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 με 15 το πολύ λεπτά.
Το σουρώνουμε ρίχνουμε λίγο κρύο νεράκι από πάνω και το χρησιμοποιούμε όπως γράφω παραπάνω.

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ