Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016

Γαύρος μαρινάτος !!!


ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό γαύρος
1 μπουκάλι ξίδι
σκόρδο
μαϊντανό
αλάτι
ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε το κεφάλι από τo γαύρο  ,βγάζουμε και τα εντόσθια και τα πλένουμε καλά.Τα στρώνουμε με τη σειρά σε ένα ταπεράκι,αλατίζουμε  αρκετά και ρίχνουμε το ξίδι
έως ότου τον σκεπάσει.Κλείνουμε το ταπερ και αφήνουμε το γαύρο να ψηθεί με το ξίδι  και το αλάτι για 2 με 3 ήμερες στο ψυγείο.
Όταν είναι έτοιμος αδειάζουμε το ξίδι και παίρνουμε ένα ένα κομμάτι το χωρ
ίζουμε στα δύο
Αφού τελειώσουμε την όλη διαδικασία,τοποθετούμε τα γαυράκια μας πάλι στο ταπερ,ψιλοκόβουμε  μαϊντανό στην ποσότητα που θέλουμε
και κατόπιν ρίχνουμε
ελαιόλαδο μέχρι να καλυφθεί η επιφάνεια.Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο και παίρνουμε όποτε και όση ποσότητα θέλουμε.
Σκορδάκι προαιρετικά.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ