Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016

Λαχταριστό σιροπιαστό γλυκό ψυγείου με πουράκια και κρέμα !!!






Δοκιμάστε το είναι εύκολο δροσερό οικονομικό γρήγορο και η γεύση του θυμίζει εκμέκ!!!

 Yλικά
Φρυγανιές 1 μικρό πακετάκι τύπου Elite

Σιρόπι
250 γραμ.νερό
1 ξύλο κανέλα
φλούδα από λεμόνι
300 γραμ ζάχαρη

Κρέμα
1 λίτρο γάλα φρέσκο
120 γραμ κορν φλάουρ
200 γραμ ζάχαρη
2 μασουράκια βανίλιας




Σαντιγί
250 γραμ κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη


Τι κάνουμε 

Βάζουμε σε κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι όλα μαζί και τα βράζουμε 10  λεπτά .
Στρώνουμε σε πυρέξ ή ταψάκι 30Χ25 μία σειρά φρυγανιές καλό είναι να είναι τετράγωνο εγώ τις έβαλα σε στρογγυλό σπασμένες αλλά δεν πειράζει αυτό θα καλυφθούν με την κρέμα  και ρίχνουμε αφού τις στρώσουμε όλο το σιρόπι από πάνω στις φρυγανιές ,Το αφήνουμε στην άκρη να τραβήξει το σιρόπι και ετοιμάζουμε την κρέμα .

Βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι κρατώντας σχεδόν μισό ποτήρι για να αραιώσουμε το κορν φλάουρ ,προσθέτουμε βανίλιες και την ζάχαρη μέσα στο κατσαρολάκι ανακατεύουμε και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα που έχουμε ανακατέψει πρώτα να διαλυθεί καλά το κορν φλάουρ.
Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη συνέχεια μην μας κολλήσει μέχρι να πήξει.
Μόλις πήξει την ρίχνουμε πάνω στις φρυγανιές την στρώνουμε ομοιόμορφα γέρνοντας το ταψί να το καλύψει όλο.Το βάζουμε στο ψυγείο να ετοιμάσουμε την σαντιγί

Βάζουμε σε μπολ αν χτυπήσουμε με μίξερ χειρός ή σε κάδο του μίξερ την σαντιγί και τις 3 κουταλιές ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι να δούμε η σαντιγί να πήξει και να στέκεται .
Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και σπάμε με το χέρι πουράκια να καλύψουμε την επιφάνεια όλη .

Στρώνουμε από πάνω την σαντιγί και τελειώνουμε τρίβοντας πάλι λίγα πουράκια το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και  σερβίρουμε !!! Απίθανο Δοκιμάστε το !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ