Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

Κιμαλίδικο μια υπέροχη Κωνσταντινοπολίτικη συνταγή !!!

 Μία υπέροχη παραδοσιακή Κωνσταντινοπολίτικη συνταγή  από φίλη που ξέρει καλά λογω καταγωγής και με χαρα την μοιράζεται μαζί μας - σκέτη μπουκιά και συγχώριο που λέμε !!!
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΛΟΙ !!!


Φτιάχνουμε πρωτα ενα ζυμάρι με
1/2 ποτήρι του νερού  νερό
250γρ περίπου αλεύρι
1  κουταλάκι μαγιά
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1/2  κουταλάκι αλάτι
 ζυμωνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει.



Γέμιση
500 γραμ.κιμά
4 φέτες ψωμί μουλιασμένο και καλά στιμμένο
1 αυγό
1 κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
1 σκελίδα σκορδο ψιλοτριμμένη
Δυόσμο
αλάτι πιπέρι
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
λίγο ελαιόλαδο


Από πάνω
Ντομάτες κομμένες σε ροδέλες ποσότητα να καλύψει το ταψάκι όλο πάνω από τον κιμά
Φέτες του τόστ κασέρι σε ποσότητα να καλύψει το ταψάκι
3 αυγά



Εκτέλεση γέμισης
Ζυμώνουμε καλά τον κιμά με όλα τα υλικά της γέμισης .
Λαδώνουμε ένα πυρέξ ή ταψάκι και απλώνουμε το ζυμάριμας ,
Από πάνω απλώνουμε τον κιμά και τις ροδέλες από την ντομάτα.
Αλατίζουμε ελαφρώς προσθέτουμε λίγο μοσχοκάρυδο και τελειώνουμε καλύπτοντας λόλη την επιφάνεια με φέτες του τόστ κασέρι.
Χτυπάμε τα 3 αυγά και περιχύνουμε το φαγητό μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να πάρει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα .Καλή επιτυχία και καλοφάγωτη !!!
Συνταγή από την καλή μου φίλη Eva Triantafillidou από την Πόλη !!!

Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ ---> ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ