Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

Μουσταλευριά η απλή & παραδοσιακή !!


2 πολύ ωραίες και επιτυχημένες συνταγές !!!

ΥΛΙΚΑ: Συνταγή Νο1

5 ποτήρια μούστο κομμένο
1 ποτήρι αλεύρι ή νισεστέ
Καρύδια ψιλοκομμένα
Σουσάμι
Κανέλα τριμμένη




ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το μούστο κρύο, κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το μούστο. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το αλεύρι, να μην έχει σβόλους .
Ανάβουμε την εστία μας και βάζουμε επάνω την κατσαρόλα, ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα να μη μας σβολιάσει μέχρι να πήξει ο μούστος και να γίνει σαν κρέμα.
Μόλις πήξει ρίχνουμε μέσα τα ψιλοκομμένα καρύδια και το σουσάμι και ανακατεύουμε καλά.
Με μια κουτάλα γεμίζουμε ρηχά πιάτα ή μπολάκια και πασπαλίζουμε με καρύδια, σουσάμι και κανέλα.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!
*Μπορείτε αν θέλετε να μην ρίξετε καρύδια και σουσάμι μέσα στη μουσταλευριά,
αλλά μόνο να τα πασπαλίσετε από πάνω με κανέλα σκέτη ή σουσάμι καρύδια !



Υλικά συνταγή Νο2 της γιαγιάς.
 ΥΛΙΚΑ:
6 ποτήρια μούστος
1 ποτήρι αλεύρι σκληρό σταρένιο
1/2 ποτήρι ζάχαρη



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το μούστο σε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας καλά για να μη βολιάσει. Μόλις ανακατευτεί βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου. Μόλις πάει να δέσει προσθέτουμε και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει και να ενωθούν όλα τα υλικά. Το σερβίρουμε σε πιατάκια ή μπολ  και πασπαλίζουμε με χονδροκοπανισμένο καρύδι και κανέλα.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ