Δοκιμάστε την πιο αρωματική χορτοτυρόπιτα !!!
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό σπανάκι
1 πράσο
ραδίκια, καυκαλήθρες και ότι άλλο σε χορταρικό
ψιλοκομμένος μάραθος και άνιθος
φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
ελάχιστο αλάτι. πιπέρι
τριμμένη φέτα ή γραβιέρα και λίγη μυζήθρα
μισή κούπα ελαιόλαδο
3 με 4 αυγά
μία κουταλιά σούπας αλεύρι
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ:
1 ποτήρι χλιαρό νερό
3/4 ποτηριού ελαιόλαδο
λίγο ξύδι
ελάχιστο αλάτι
αλεύρι όσο σηκώσει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα. Κατόπιν τα ζεματίζουμε εκτός από το σπανάκι που το ζεματίζουμε μόνο του για περίπου 5 λεπτά. Τα υπόλοιπα τα βράζουμε σε νεράκι για κανά 20αλεπτο. Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και κατόπιν ρίχνουμε τα χόρτα μαζί με το κρεμμυδάκια και τα γυρίζουμε αρκετές φορές. Μέσα σε μία λεκανίτσα διαλύουμε το αλεύρι μέσα σε νεράκι και ρίχνουμε τα αυγά.
Τα χτυπάμε λίγο και κατόπιν προσθέτουμε το τυρί. Ρίχνουμε το μείγμα στα χόρτα και ανακατεύουμε να δέσουν καλά. Η γέμιση της πίτας μας είναι έτοιμη. Σειρά τώρα να ετοιμάσουμε το φύλλο. Ανακατεύουμε τα υλικά μας και ζυμώνουμε. Κατόπιν αφού αφήσουμε λίγο τη ζύμη να ξεκουραστεί ανοίγουμε 2 φύλλα και στρώνουμε το ένα σε λαδωμένο ταψί. Ρίχνουμε τη γέμιση και στρώνουμε το άλλο φύλλο από πάνω. Χαράσσουμε την πίτα μας και τη βάζουμε για ψήσιμο αρχικά στους 200 και κατόπιν στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά. Καλή σας όρεξη!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό σπανάκι
1 πράσο
ραδίκια, καυκαλήθρες και ότι άλλο σε χορταρικό
ψιλοκομμένος μάραθος και άνιθος
φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
ελάχιστο αλάτι. πιπέρι
τριμμένη φέτα ή γραβιέρα και λίγη μυζήθρα
μισή κούπα ελαιόλαδο
3 με 4 αυγά
μία κουταλιά σούπας αλεύρι
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ:
1 ποτήρι χλιαρό νερό
3/4 ποτηριού ελαιόλαδο
λίγο ξύδι
ελάχιστο αλάτι
αλεύρι όσο σηκώσει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα. Κατόπιν τα ζεματίζουμε εκτός από το σπανάκι που το ζεματίζουμε μόνο του για περίπου 5 λεπτά. Τα υπόλοιπα τα βράζουμε σε νεράκι για κανά 20αλεπτο. Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και κατόπιν ρίχνουμε τα χόρτα μαζί με το κρεμμυδάκια και τα γυρίζουμε αρκετές φορές. Μέσα σε μία λεκανίτσα διαλύουμε το αλεύρι μέσα σε νεράκι και ρίχνουμε τα αυγά.
Τα χτυπάμε λίγο και κατόπιν προσθέτουμε το τυρί. Ρίχνουμε το μείγμα στα χόρτα και ανακατεύουμε να δέσουν καλά. Η γέμιση της πίτας μας είναι έτοιμη. Σειρά τώρα να ετοιμάσουμε το φύλλο. Ανακατεύουμε τα υλικά μας και ζυμώνουμε. Κατόπιν αφού αφήσουμε λίγο τη ζύμη να ξεκουραστεί ανοίγουμε 2 φύλλα και στρώνουμε το ένα σε λαδωμένο ταψί. Ρίχνουμε τη γέμιση και στρώνουμε το άλλο φύλλο από πάνω. Χαράσσουμε την πίτα μας και τη βάζουμε για ψήσιμο αρχικά στους 200 και κατόπιν στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά. Καλή σας όρεξη!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ