Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με γλάσο !!!

Οταν την ψήνουμε μοσχομυρίζει όλο το σπίτι !!! Αφράτη και δροσερή η λεμονόπιτά μας αρέσει σε όλους !!!

Χρ. Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρ. Ψησίματος: 25 – 28 λεπτά

Υλικά

Για την πίτα

1 φλιτζ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο
1 ½ φλιτζ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
½ κ.γλ. αλάτι
4 μεγάλα αυγά
4 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
4 κ.σ. χυμό λεμονιού
½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 ½ φλυτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις




Εκτέλεση
Για την πίτα:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψί  22 εκ. Αλείφουμε με βούτυρο. Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε με την βοήθεια ενός μίξερ χειρός τη ζάχαρη, το αλάτι, το βούτυρο για 5΄ μέχρι να αφρατέψουν.


 Σε ένα πιάτο χτυπάμε με πιρούνι τα αυγά , το ξύσμα λεμόνι, το χυμό λεμόνι και τα ρίχνουμε στο μείγμα με το βούτυρο. Χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 3΄μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και  χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στην προτελευταία σχάρα στης αντιστάσεις για 25-28΄λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα την βάλουμε στο κέντρο να βγαίνει καθαρή. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.


 Για το γλάσο

    100 γρ. ζάχαρη άχνη
    χυμό από ½ λεμόνι

Για να φτιάξουμε το γλάσο, βάζουμε την άχνη ζάχαρη σε ένα μικρό μπολ. Ρίχνουμε μέσα το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι για να γίνει ένα λείο, υγρό μείγμα το οποίο αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε αργότερα και λίγο ακόμα χυμό λεμονιού αν πήξει πολύ το γλάσο.
Μόλις το κέικ κρυώσει, το βάζουμε στην πιατέλα. Αργά με ένα κουτάλι ρίχνουμε το γλάσο από πάνω και αφήνουμε να πέσει.
Κόβουμε και σερβίρουμε.Καλή επιτυχία !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Διαβάστε κι άλλες συνταγές ΕΔΩ