Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Σουφλοζαμπονοτυρόπιτα για το πρωινό σας κι όχι μόνο !!!


Θα την ευχαριστηθούν όλοι !!!!


Για το φύλο για ένα μακρόστενο πυρέξ :
1/2 ποτήρι νερό χλιαρό 
λίγο αλάτι
1 κουταλιά βούτυρο μαλακό
αλεύρι όσο πάρει να γίνει μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια.

Για την γέμιση
2 πακετάκια των 200 γραμ. τυρί κρέμα
ρεγκάτο τριμμένο ποσότητα να καλύψει όλη την επιφάνεια
1+1/2 παριζάκι κομμένο σε κυβάκια μικρά
Σάλτσα ντομάτας ποσότητα να καλύψει όλη την επιφάνεια
 
 Ετοιμασία ζύμης 
Ζυμώνουμε τα υλικά όλα μαζί και τα αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί Χωρίζουμε  τη ζύμη σε 4 μπαλάκια το κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε σε μικρό στρογγυλό φύλο τα αλείφουμε  με βούτυρο μαλακό το βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο και κάνουμε  2  μπάλες με δυο φύλα την κάθε μια. 
Τις τυλίγουμε  σε μεμβράνη και τις βάζουμε στην κατάψυξη για τρία τέταρτα. Βουτυρώνουμε  το πυρέξ ανοίγουμε  τη μια μπαλίτσα σε αλευρωμένο πάγκο σε φύλο το βάζουμε στο πυρέξ το αλείφουμε  με δυο πακετάκια των 200γρ τυρί κρέμα από πάνω αλείφουμε  με πελτέ τομάτας την οποία ετοιμάζουμε βάζοντας σε ένα μπρικάκι 1 γεμάτη κουταλιά πελτέ λίγο νεράκι να την αραιώσουμε λίγο λαδάκι λίγο αλάτι πιπέρι και λίγο αν θέλετε βασιλικό. Τα ανακατεύουμε βράζουν 3 λεπτά την αφήνουμε να κρυώσει και την χρησιμοποιούμε. κόβουμε  σε καρεδακια ενάμιση παριζάκι ρίχνουμε ρεγκατο τριμμένο και από πάνω και σκεπάζουμε  με το άλλο φύλο.  
Χτυπάμε  σε ένα μπολ 1  φλιτζάνι γάλα 2 αυγά 1 γιαούρτι αλάτι πιπέρι περιέχυσα το φαγητό και έψησα στους 200 για 50 λεπτά περίπου!
Καλή επιτυχία !!!
Συνταγή από την φίλη Eva Triantafilidou
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ