Κυριακή, 23 Απριλίου 2017

Κιμαδοπιτάκια με πολύ τραγανό φύλλο !!!


ΥΛΙΚΑ για την ζύμη
4 κούπες αλεύρι κίτρινο σταρένιο το ψιλό
1 κούπα γάλα
1κούπα φυτικό λάδι
1 αυγό
1 κοφτή κουτ του γλυκού αλάτι

ΥΛΙΚΑ για την γέμιση

500 γρ κιμάς
2μεγάλα κρεμμύδια
μαϊντανό
1 πιπεριά Φλωρίνης
2 σκ σκόρδο,
2-3 μπαχάρια
αλάτι
πιπέρι
1 ξ κανέλα
2 δαφνόφυλλο
Αν θελε τε μπορείτε να προσθέσετε και μανιτάρια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί για την ζύμη χτυπώντας πρώτα το αυγό και μετά όλα τα υπόλοιπα και είναι έτοιμη.

Για τον κιμά βάλτε σε ένα τηγάνι αφήστε να απορροφήσει όλα τα υγρά του,εγώ σβήνω και με λίγο ξίδι,ρίξτε το κρεμμύδι το σκόρδο τον μαϊντανό την πιπεριά, τα μπαχαρικά,ρίξτε ένα ποτήρι του νερού νερό και αφήστε 10 λεπτά να βράσει και είναι έτοιμος.
Ανοίξτε μακρόστενες πιτούλες και γεμίστε με κιμά,κλείστε όπως στις φωτό και κάντε σαλιγκαράκια,ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσουν!!Καλή όρεξη.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνταγή από την φίλη μου "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".