Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Ρεβίθια σκέτα ή και με ρύζι !!!

 Χωρίς ξάφρισμα γίνονται φανταστικά !!! Δοκιμάστε τα !!!

Υλικά
1 πακέτο ρεβίθια 500 γραμ
2 κρεμμύδια κομμένα λωρίδες
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
λίγο κουρκουμά
2 καρότα ψιλοκομμένα
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλιά σούπας αλεύρι ή κορν φλάουρ -εγώ βάζω αλεύρι
χυμό λεμονιού

Για ρεβίθια με ρύζι
1 ποτήρι νερού ρύζι Καρολίνα

Τί κάνουμε
Βάζουμε από το βράδυ τα ρεβύθια στο νερό ,και το πρωί τα στραγγίζουμε.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με τα κρεμμύδια μαζί και τα ρεβίθια ,με τα καρότα και σοτάρουμε γυρίζοντάς τα για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε 3 ποτήρια καυτό νερό προσθέτουμε και το πιπέρι τον κουρκουμά τα δαφνόφυλλα σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 3 τέταρτα.
Ανοίγουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλάτι κι αν χρειάζετε λίγο ακόμα καυτό νερό.

Αν θέλετε προσθέστε κι ένα κύβο κνορ


Μόλις δοκιμάσουμε και έχουν βράσει καλά κι έχει μείνει λίγο ζουμάκι βάζουμε σε ένα μπολάκι το αλεύρι ή το κορν φλάουρ ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού προσθέτουμε και λίγο νεράκι και ανακατεύουμε καλά να διαλυθει.
Το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα κουνώντας την πέρα δώθε κι έτοιμα να τα σερβίρουμε και να τα απολαύσουμε .Καλή όρεξη !!!

Ρεβίθια με ρύζι
Αν σας περισσέψουν ρεβίθια ρίξτε 1 ποτηρι του νερού νερό στην κατσαρόλα μέσα στα ρεβύθια ,προσθεστε και λίγο λάδι αλάτι πιπέρι και μόλις πάρει βράσει προσθέστε το ρύζι και σιγομαγειρέψετε μέχρι να πιεί όλο το ζουμί και να μείνει στεγνό,Προσωπικά είναι πολύ αγαπημένο μου !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ