Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Πιτάκια με 2 γεύσεις τυριού !!!


Αγαπώ πολύ αυτά τα πιτάκια. Είναι γρήγορα και πικάντικα, ειδικά αυτά με τη κοπανιστή. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μάραθο, σπανάκι, σέσκουλα, μυρώνια ή οτιδήποτε άλλο χορταρικό σας αρέσει. Κάποτε τα είχα κάνει και με κιμά και με πατάτα. Είναι απολαυστικά και πραγματικά λιώνουν στο στόμα!!

Υλικά

Για τη ζύμη
4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. νερό
2/3 φλ. ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ούζο ή ρακί
2 κ.γ κοφτό αλάτι

Για τη γέμιση
1/2 φλ. τριμμένη φέτα
1/2 φλ. κοπανιστή
2 αυγά
φρέσκο δυόσμο
φρέσκια ρίγανη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη ζύμη
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα υλικά για τη ζύμη. Ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά, σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά.

Για τη γέμιση
Φτιάχνουμε τη γέμιση σε δύο διαφορετικά μπολ. Ψιλοκόβουμε το δυόσμο και τη ρίγανη. Στο ένα μπολ ανακατεύουμε τη φέτα, το ένα αυγό, τη ρίγανη και το πιπέρι και στο άλλο μπολ ανακατεύουμε τη κοπανιστή, το δεύτερο αυγό, το δυόσμο και το πιπέρι.

Για τα πιτάκια
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη. Πασπαλίζουμε μία επιφάνεια με αλεύρι και ανοίγουμε δύο φύλλα παραλληλόγραμμα. Στο ένα φύλλο βάζουμε από ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση σε ίσα διαστήματα. Πρέπει να βγάλετε περίπου 10 με 12 κουταλάκια από κάθε γέμιση. Με το δάχτυλο μας βάζουμε λίγο νερό γύρω από το ένα φύλλο. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο ζύμης και με το ειδικό εργαλείο τετράγωνα κομμάτια. Πατάμε τις άκρες με τα δάχτυλα μας για να κλείσουν καλά.
Τα τηγανίζουμε και τα απολαμβάνουμε ζεστά.Καλή επιτυχία !!!


Συνταγή από την φίλη  Στο καιρό του μνημονίου, η πενία συνταγές μαγειρικής κατεργάζεται


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΥΑΓΕΣ