Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Ουγγαρέζικο γκούλας !!!

\
 Το γκούλας είναι γνήσια Ουγγρική σπεσιαλιτέ !!! Συνοδεύουμε με πουρέ,τηγανητές πατάτες ,πιλάφι .

Υλικά

1 κλ. Βοδινή ή μοσχαρίσια σπάλα ή κιλότο, κομμένο σε χοντρούς κύβους
500 γρ. κρεμμύδι
300 ml. Ντοματοχυμό
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
150 ml. Λάδι
2 φύλα δάφνης
1 κ.σ. γλυκό πιπέρι
½ κ.σ. καυτό πιπέρι
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. maggi σε σκόνη
Πιπέρι, αλάτι
Περίπου 3 ποτήρια νερό

Προετοιμασία

Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι (μην χρησιμοποιήσετε το μπλέντερ), και το τσιγαρίζεται σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου ανακατεύοντας σταδιακά. Είναι σημαντικό να τσιγαριστή καλά το κρεμμύδι επειδή από αυτό θα εξαρτηθεί η πυκνότητα της σάλτσας.

Προσθέτετε το κρέας και βάζετε το αλάτι, το πιπέρι, το πελτέ ντομάτας, την maggi και την γλυκιά πάπρικα. Ανακατεύετε όλα τα υλικά και τα τσιγαρίζετε για λίγα λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτετε το ντοματοχυμό, την ζάχαρη και τα τσιγαρίζετε ακόμα λίγα λεπτά ανακατεύοντας πιο συχνά. Προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται για να καλύψετε το κρέας και τα φύλα δάφνης και αφήνετε το φαγητό σε μέτρια θερμοκρασία να σιγοβράζει για 1.5 ώρα μπορεί και περισσότερο. Εξαρτάτε από το είδος του κρέατος.




Ανακατεύετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα το φαγητό και προσέχετε να έχει αρκετό νερό για την σάλτσα. Αν δεν είναι αρκετό προσθέτετε λίγο ζεστό νερό. Σε καμία περίπτωση δεν προσθέτετε νερό τα τελευταία 20 λεπτά επειδή το φαγητό δεν θα έχει την γεύση και την υφή που πρέπει.

Για το κάθε φαγητό είναι σημαντική η πείρα. Δεν χρειάζεται να βλέπετε την ώρα και τα ml. Απλά να βλέπετε και να δοκιμάζετε το φαγητό σας για να το προσαρμόσετε στην γεύση σας.Καλή όρεξη !!!

mirodieskainostimies.