Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Σαρδέλες στον φούρνο-- ή ψητές σχάρα ή γκριλ!!!




 Υλικά (για 4 άτομα)

    1 κιλό σαρδέλες, καθαρισμένες-αν θέλετε κόβετε τα κεφάλια εγώ τα αφήνω .
    2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
    1½ κουτ. σούπας μουστάρδα, πικάντικη
    χυμός λεμονιού
    2 κουτ. γλυκού ρίγανη
    1/2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ψιλοκοπανισμένο
    2 κουτ. γλυκού κρεμμύδι αποξηραμένο και τριμμένο σε όλα τα σούπερ
    μάρκετ
    ελαιόλαδο
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι




Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα.
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε  το ελαιόλαδο μαζί με όλα τα υλικά μαζί .
Ρίχνουμε το μείγμα στις σαρδέλες και τις ανακατεύουμε με τα χέρια μας, ώστε να καλυφθούν καλά από το υλικό .
Λαδώνουμε ένα ταψί που να χωράει τις σαρδέλες σε μία στρώση.
Απλώνουμε τις σαρδέλες στην σειρά  ομοιόμορφα και ψήνουμε για περίπου15 με 20 λεπτά, μέχρι να και να σχηματιστεί μια τραγανή κρούστα στην επιφάνειά τους.Συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα ή χόρτα !!!




Σαρδέλες ψητές σχάρα ή στο γκριλ


 Υλικά
1 κιλό σαρδέλες, καθαρισμένες πλυμένες και ανοιγμένες λίγο στην κοιλιά
2  σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
ελαιόλαδο
χυμό από λεμόνι
αλάτι
ρίγανη.

Τι κάνουμε
Πλένουμε καλά και στραγγίζουμε  τις σαρδέλες..
 Ανακατεύουμε  σε ένα μπολ τρεις κουταλιές περίπου ελαιόλαδο με σκόρδο  και περιχύνουμε  τα ψάρια.
Αλατίζουμε τις σαρδέλες με χοντρό αλάτι και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά στη σχάρα για τρία με τέσσερα λεπτά από κάθε πλευρά ή στο γκριλ του φούρνου. Ανακατεύουμε  το υπόλοιπο λάδι με τον χυμό λεμονιού -αν δεν τις προτιμάμε στεγνές και ραντίζουμε  τις πριν τις σερβίρουμε.Καλή όρεξη !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ