Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

Μπαρμπούνια τηγανιτά με ούζο !!!

Το ράντισμα με το ουζάκι κάνει την διαφορά στην γεύση !!!

Υλικά για 4 άτομα:

    1½ κιλό μπαρμπούνια (ή κουτσομούρες), καθαρισμένα από λέπια και εντόσθια
1/2  ποτηράκι ούζο 
    1 κοφτή κουτ. σούπας χοντρό αλάτι, ελαφρά κοπανισμένο
    1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
    2 λεμόνια, κομμένα στη μέση, και μαρουλόφυλλα για το σερβίρισμα





Τί κάνουμε

Πλένουμε τα μπαρμπούνια, τα βάζουμε σε σουρωτήρι (με ένα πιάτο από κάτω), τα ραντίζουμε με το ούζο τα πασπαλίζουμε με  αλάτι και τα βάζουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο.
Τηγάνισμα:
Σε ένα βαρύ αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ύψος 1/2 εκ. από τον πυθμένα και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Σε ένα ταψάκι βάζουμε το αλεύρι, πιπέρικαι ανακατεύουμε. Αλευρώνουμε τα ψάρια και από τις δύο πλευρές, τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και βάζουμε μια δόση στο τηγάνι. Τα τηγανίζουμε για 3 λεπτά από τη μία πλευρά, τα γυρίζουμε και τα τηγανίζουμε για 2 - 3 λεπτά από την άλλη πλευρά.

Αν δούμε ότι ροδίζουν έντονα και κινδυνεύουν να καούν, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Στραγγίζουμε κάθε δόση σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και συνεχίζουμε  την ίδια διαδικασία .Καλή όρεξη !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ