Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Τσιζκέικ με άρωμα και ζελέ πορτοκάλι!!!

Πολύ εύκολη και ανάλαφρη συνταγή για Τσιζκέικ με άρωμα και ζελέ πορτοκάλι!!! Επειδή χρειάζεται λίγο χρόνο να κρυώσει, καλύτερα να ετοιμαστεί από την προηγούμενη.

Υλικά συνταγής για το ζελέ:

Ζελατίνη: 3 φύλλα
Χυμό πορτοκαλιού: 250 ml
Ζάχαρη: 2 κουταλιές σούπας
Υλικά συνταγής για την κρέμα τυριού:
Ζελατίνη: 3 φύλλα
Χυμό πορτοκαλιού: 2 κουταλιές σούπας
Κρέμα γάλακτος: 350 ml
Τυρί κρέμα: 250 γρ.
Ζάχαρη: 1/2 κούπα
Ξύσμα πορτοκαλιού: από 1 πορτοκάλι
Πτι μπερ μπισκότα: 8 τεμάχια (περίπου)
Φιλέτα πορτοκαλιού: από 1 πορτοκάλι (προαιρετικά για διακόσμηση)

Οδηγίες:
1. Βάζετε τη ζελατίνη για το ζελέ σε κρύο νερό να μουλιάσει. Εν τω μεταξύ βουτυρώνετε ελαφρά μια στενόμακρη φόρμα για κέικ. Τη στρώνετε με μεμβράνη τροφίμων στρώνοντας την όσο καλύτερα μπορείτε (το βούτυρο χρειάζεται για να κολλήσει η μεμβράνη στα τοιχώματα)
2. Σε κατσαρολάκι βάζετε το χυμό πορτοκαλιού για το ζελέ και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ζάχαρη. Το βάζετε στη φωτιά. Στραγγίζετε τη ζελατίνη και την στύβετε. Την βάζετε στο χυμό και ανακατεύετε να λιώσει. Μόλις λιώσει κατεβάζετε το χυμό από την φωτιά και τον αδειάζετε στη φόρμα. Αφήνετε να κρυώσει και βάζετε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί.
3. Βάζετε τη ζελατίνη για την κρέμα τυριού σε κρύο νερό να μουλιάσει. Σε 5 λεπτά, την βγάζετε την στραγγίζετε και την βάζετε μαζί με τις 2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να λιώσει. Την κατεβάζετε από την φωτιά και την κρατάτε.
4. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ, μέχρι να κάνει μύτες όταν σηκώνετε το μίξερ. Την κρατάτε κατά μέρος.
5. Χτυπάτε το τυρί με την ζάχαρη να γίνει αφράτο. Προσθέτετε το ξύσμα. Προσθέτετε την σαντιγί και ανακατεύετε απαλά. Τέλος προσθέτετε την ζελατίνη, ανακατεύοντας να αναμειχθεί.
6. Απλώνετε την κρέμα πάνω από το ζελέ. Στρώνετε όμορφα την επιφάνεια. Βάζετε από πάνω τα μπισκότα, το ένα δίπλα στο άλλο. Αν χρειάζεται τα κόβετε μικρότερα για να σκεπαστεί όλη η επιφάνεια.
7. Καλύπτετε με μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 3 - 4 ώρες να σταθεροποιηθεί. Το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα, βγάζετε την μεμβράνη και αν θέλετε στολίζετε με φιλέτα πορτοκαλιού.

Από την Luise- radicio.com