Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Γλυκάκι με φράουλες και σαντιγί !!!!

 Πανεύκολο, νόστιμο, ελαφρύ επιδόρπιο, με φρέσκες φράουλες και σαντιγί. Δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο!

Συνταγή για: 6 μερίδες

Υλικά συνταγής:
Μπισκότα σαβαγιάρ: 12 μπισκότα (100 γρ. περίπου)
Φρέσκες φράουλες: 500 γρ.
Άχνη ζάχαρη: 9 κουταλιές σούπας (χωρισμένες 4 + 5 κουταλιές)
Λικέρ φράουλα ή κονιάκ: 2 κουταλιές σούπας(προαιρετικό)
Κρέμα γάλακτος: 400 ml (35% λιπαρά)
Βανίλια: 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα ή μια βανιλίνη
Τριμμένη σοκολάτα: 2 κουταλιές σούπας για γαρνίρισμα

Οδηγίες:
1. Στρώνετε σε ένα μπολ 23 Χ 23 εκ. περίπου τα σαβαγιάρ. Αν χρειάζεται τα κόβετε μικρότερα κομμάτια για να καλύψετε όλο τον πάτο.
2. Πλένετε τις φράουλες και πετάτε κοτσάνια τους. Βάζετε τις μισές σε μπλέντερ μαζί με τις 4 κουταλιές άχνη και τις χτυπάτε να γίνουν πουρές. Δοκιμάζετε κι αν χρειάζετε προσθέτετε κι άλλη λίγη ζάχαρη. Προσθέτετε το λικέρ και ανακατεύετε. Με κουτάλι μοιράζετε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από τα σαβαγιάρ.
3. Βάζετε στο μπολ του μίξερ την κρέμα (προσοχή, πρέπει να είναι κρύα από το ψυγείο) και χτυπάτε δυνατά, ενώ σταδιακά προσθέτετε τις 5 κουταλιές ζάχαρη και την βανίλια. Ανάλογα με το γούστο σας μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε την ζάχαρη. Όταν η σαντιγί σφίξει, σταματάτε το χτύπημα.
4. Κράτατε από τις φράουλες που έμειναν 1 - 2 για γαρνίρισμα και τις υπόλοιπες τις ψιλοκόβετε. Τις προσθέτετε στη σαντιγί και ανκατεύετε απαλά. Αδειάζετε τη σαντιγί στο μπολ, πάνω από τα μπισκότα.
5. Πασπαλίζετε με την τριμμένη σοκολάτα και τις φράουλες που κρατήσατε. Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο, μέχρι να το σερβίρετε. Καλύτερα να μείνει μερικές ώρες για να τραβήξουν καλά τα σαβαγιάρ.

Aπό την Luise--radicio