Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Μιλφέιγ με φράουλες !!!

Στα γρήγορα καταπληκτικό γλυκό !!!


Υλικά
1 πακέτο έτοιμη σφολιάτα
350 γρ. φράουλες
1 κ.σ ζάχαρη
Ζάχαρη άχνη

Για την κρέμα
3 κούπες γάλα φρέσκο πλήρες
4 κ.σ αλεύρι
4 κ.σ κορν φλάουρ
5 κ.σ ζάχαρη
4 κρόκοι αυγών
2 βανίλιες
2 κ.σ φρέσκο βούτυρο
350 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

Ψήνουμε τη σφολιάτα σε αντικολλητικό χαρτί, σε αερόθερμο φούρνο στους 200 βαθμούς ώσπου να ροδίσει και την αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε τη σφολιάτα σε τρία ίσα μέρη.

Για την κρέμα
Χτυπάμε ξεχωριστά σε ένα μεγάλο μπολ τους κρόκους. Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλεύρι κοσκινισμένο για να μη σβολιάσει η κρέμα. Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα, σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Αραιώνουμε τους κρόκους με κουταλιές κρέμας μέχρι να έρθουν στην ίδια θερμοκρασία.Ρίχνουμε τους κρόκους στη κρέμα και προσθέτουμε τις βανίλιες και το βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη την επιφάνεια της κρέμας (για να μην κάνει κρούστα) και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.

Κόβουμε τις φράουλες σε ροδέλες και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Σε μία πιατέλα βάζουμε ένα κομμάτι σφολιάτας, απλώνουμε τη ½ κρέμα και βάζουμε ροδέλες φράουλας. τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Θρυμματίζουμε το τρίτο φύλλο σφολιάτας και πασπαλίζουμε την κρέμα με τα θρύμματα. Κόβουμε 2 φράουλες σαν βεντάλιες και στολίζουμε το μιλφέιγ. Πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε αμέσως.
Από Στο καιρό του μνημονίου, η πενία συνταγές μαγειρικής κατεργάζεται