Κυριακή, 4 Ιουνίου 2017

Cheesecake με πραλίνα Σοκολάτας !!!



Άλλη μια δοκιμασμένη συνταγή που θέλω να μοιραστώ μαζί με όλους εσάς τους φίλους της σελίδας μου.
Το cheesecake είναι ένα γλυκό που το αγαπάμε οι περισσότεροι....Αυτή η συνταγή θα σας μαγέψει....

Υλικά:
60 γρ βούτυρο λιωμένο,300 γρ μπισκότα γεμιστά σοκολάτας,600 γρ μασκαρπόνε( τυρί κρέμα),500 γρ πραλίνα φουντουκιού( τύπου μερέντα η νουτελα).

Για τη Γκαναζ πραλίνα φουντουκιού:
100 γρ κρέμα γάλακτος,200 γρ πραλίνα φουντουκιού.




Εκτέλεση:
Αλέθομαι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στο μπισκότο.Να γίνει σαν βρεγμένη άμμο.Αδειάζουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα 24 εκ.απλώνουμε το μείγμα στο πάτο πιέζοντας ελαφρά με ένα κουτάλι.

Για τη γέμιση:
Χτυπάμε το μασκαρπόνε στο μίξερ,μέχρι να μαλακώσει και να αφρατέψει(2-3 λεπτά). Έπειτα προσθέτουμε την πραλίνα και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.Βάζουμε τη γέμιση επάνω στο μπισκότο και απλώνουμε. Αφήνουμε να παγώσει για 2 ώρες.

Για τη Γκανάz της πραλίνα:
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά την κρέμα γάλακτος.Βάζουμε την πραλίνα σε ένα μπολ,μόλις πάρει βράσει η κρέμα τη ρίχνουμε μέσα στη πραλίνα. Ανακατεύουμε και απλώνουμε επάνω στο γλυκό μας.Καλή επιτυχία!
Mary Toumazou- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
Sokolatakaifantasia.