Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Chocoflan το λένε αυτό το καταπληκτικό γλυκό !!!

Εγώ έφτιαξα μία κρέμα καραμελέ καί ένα κέικ λαδιού με κακάο καί τα πάντρεψα !!!

Για την καραμέλα
160 γρ ζάχαρη ,
40 γρ νερό ,
λίγες σταγόνες λεμονιού

Σε ενα μπρίκι ζάχαρη με νερό να βράσουν και να αρχίσει το σιρόπι να πέρνει χρώμα καραμέλας ,τότε προσθέτουμε το λεμόνι .Ρίχνουμε την καραμέλα στην στρογγυλή φόρμα κέικ αφού πρώτα την λαδώσουμε καλά.



Κρέμα καραμελέ
500 γρ γάλα
6 αυγά
150 γρ ζάχαρη
φλούδες λεμονιού


Το γάλα βανίλια το λεμόνι σε κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά.
Ζέσταμα πολύ καλό,δεν χρειάζεται να βράσει.
Αυγά και ζάχαρη τα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σουρωμένο το γάλα και ανακατεύουμε καλά προσθέτουμε και την βανίλια..
Αφαιρούμε τον αφρό με μία νάυλον μεμβράνη που την βάζουμε από πάνω κ τραβάει τον αφρό .
Λαδώνουμε την φόρμα μας , ρίχνουμε πρώτα την καραμέλα που βράσαμε η οποία λογικά θα κρυσταλλώσει και μετά την κρέμα καραμελέ.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς γιά 40-45 λεπτά σε ταψί Μπεν μαρί (μέσα σε ένα ταψί λίγο μεγαλύτερο απο την φόρμα μας) με πετσέτα στον πάτο του και 3 cm βραστό νερό .



Κέικ κακάου
200 γρ αλεύρι απ (farin up) κόκκινο
250 γρ ζάχαρη
35 γρ κακάο
320 γρ γάλα
100 γρ ηλιέλαιο
3 αυγά
1 βανιλίνη
1 πρεζα αλάτι
1 κουτ γλυκού μπέικιν παουντερ


Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με την μισή ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα Ενώνουμε όλα τα στέρεα υλικά μαζί και προσθέτουμε το λάδι καί το γάλα ανακατεύοντας να γίνουν ομοιογενές μείγμα .
Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε με μία μαρίζ να γίνε ομοιογενές μείγμα .


Μόλις βγάλουμε την κρέμα καραμελέ από τον φούρνο ρίχνουμε προσεχτικά το κέικ από πάνω και ψήνουμε για 55 λεπτά ακόμη μέσα στο Μπεν μαρί.
Τσεκάρομαι με μία οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε.
Βγάζουμε από τον φούρνο την φόρμα και αφήνουμε 2-3 ώρες να κρυώσει .
Σε μια πιατέλα αναποδογυρίζουμε την φόρμα και περιμένουμε 3-5 λεπτά να ξεκολλήσει .
Βάζουμε στο ψυγείο γιά 3-4 ώρες να παγώσει !!! Καλή επιτυχία!!!

George Chatzigiatroudakis--



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ