Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017

Τάρτα με ψημμένη ντομάτα γραβιέρα & θυμάρι !!!



Πανέμορφη καλοκαιρινή τάρτα ξεχωριστή και ιδιαίτερη !!!

Υλικά

12 μικρές ντομάτες κομμένες στα δυό
50γρ γραβιέρα
1 κουτάλια του γλυκού μουστάρδα
1 αυγό χτυπημένο
2-3 κλαράκια θυμάρι
ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι

Για την ζύμη

200 γρ αλεύρι
100 γρ βούτυρο
50 γρ τριμμένη γραβιέρα
λίγο πιπέρι
λίγο νερό



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 τοποθετήστε τις ντομάτες σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και τις ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά.
Μόλις ψηθούν τις αφήνετε να κρυώσουν και αφαιρείτε την φλούδα τους.
Για να φτιάξετε την ζύμη βάλτε σε ένα μίξερ το αλεύρι και το βούτυρο και ανακατεύετε καλά μέχρι η ζύμη να γίνει σαν ψίχουλα.
Στη συνέχεια ρίξτε το τυρί το αλατοπίπερο και νερό ώστε να γίνει μια συμπαγής ζύμη,την βάζετε σε ζελατίνα και την αφήνετε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.


Απλώστε την ζύμη σε ένα ταψί για τάρτες 23 εκ τη σκεπάζετε με λαδόκολλα και με κάτι βαρύ από πάνω για να μην φουσκώσει και την προψήνετε για 10 λεπτά
Στην συνέχεια αφαιρείτε την λαδόκολλα και ψήνετε άλλα 5-10 λεπτά και αφήνετε την ζύμη να κρυώσει.
Ανακατεύετε το μείγμα μουστάρδα αυγό και τυρί και βάζετε επάνω στην τάρτα
τοποθετήστε τις ντομάτες από το πάνω μέρος του μείγματος προσθέστε το θυμάρι κ λίγο αλάτι,ψήστε την τάρτα 25 λεπτά,σερβίρετε ζεστή!!

Gogo Samiou- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ