Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

Τυράκι εύκολο και σπιτικό!!!

Υπέροχο σπιτικό τυράκι με γεύση και υφή σαν ανθότυρο !!!

Υλικά
2 λίτρα γάλα πλήρες
1 κ.γ ξινό η μισό χυμό λεμονιού
1 κούπα γιαούρτι πλήρες
αλάτι ανάλογα την γεύση που θέλουμε προτιμήστε χοντρό



Εκτέλεση
Ολα τα υλικά μαζί
Βάζω τις ποσότητες που θέλω σε μια κατσαρόλα να βράσουν όλα μαζί Δοκιμάζω το αλάτι να το φέρω στην γεύση που θέλω αλμυρό η λιγότερο αλμυρό.
Οταν κοχλάσει το κατεβάσω από την φωτιά και το αφήνω να κρυώσει -αν το δείτε σαν να κόβει μην τρομάζετε γίνετε η ζύμωση- έχω έτοιμο στο σουρωτήρι μια πετσέτα ψιλή τύπου γάζα ή ένα μακό μπλουζάκι που θα το έχετε μόνο για αυτή την χρήση.


Βάζω μέσα το βρασμένο μείγμα και σηκώνω με  την πετσέτα το δένω από πάνω και το κρεμάω στη βρύση του νεροχύτη να στραγγίσει τελείως
Αν η ποσότητα είναι 2 λίτρα π.χ σε 2 ώρες το πολύ είναι έτοιμο αν είναι μεγάλη η ποσότητα θα πάρει περίπου 6-7 ώρες.
Κόβουμε σε κομμάτια φτιάχνουμε άλμη και την διατηρούμε στο ψυγείο.



Πως φτιάχνουμε Άλμη
Θα βάλεις το νερό που θες σε μια κατσαρόλα της κουζίνας
Και θα πετάς αλάτι θα ανακατεύεις καλά να διαλύεται
Θα βάλεις ένα αυγό ωμό ολόκληρο και όταν το αυγό στέκεται στο νερό όρθιο είναι έτοιμη.

Stauroula Barboutsi-Cheery Misshief- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ