Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

Μοσχαράκι γιουβέτσι !!!

Το αγαπημένο πολλών γουβετσάκι μελάτο και πεντανόστιμο !!!



Υλικά
1 κρέας μοσχάρι
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
1/2 ποτήρι του νερού κρασί
αλάτι πιπέρι
μπαχάρι
λίγη κανέλα 
ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
σπιτική σάλτσα -αν δεν έχετε προσθέστε 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 πακέτο κριθαράκι


Τσιγαρίζω το κρέας με λίγο λάδι μαζί με  δυο μεγάλα κρεμμύδια.
 Σβήνω με μισό ποτήρι του κρασιού κρασί, μετά από πέντε λεπτά ρίχνω αλάτι πιπέρι μπαχάρι σπιτική σάλτσα και μια κουταλιά σούπας πελτέ λίγο κανέλα και νερό.
Μόλις βράσει το κρέας προθερμαίνω καλά τον φούρνο μου, ρίχνω αρκετό νερό μετά στην κατσαρόλα μου αφήνω να κάψει πολύ καλά και ρίχνω μέσα σε πυρέξ το κρέας και το καυτό ζουμί.
Ρίχνω και το κριθαράκι μέσα στα 800γρ κρέας 1 πακέτο.. δλδ  500γρ μανέστρα.
Ανακατεύω μια φορά και το  βάζω στο φούρνο στου 220 μέχρι να ψηθεί.
Μέχρι το τέλος ανακατεύω 3 -4 φορές αφήνω περίπου 25 λεπτά .
Στο τέλος σβήνω και αφήνω λίγο να κρατάει.
Μέχρι να σερβίρω για να φάμε φουσκώνει κ χυλώνει από μόνο του..!!

Gogo Samiou - "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

MΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ