Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

Κολοκυθοτυρόπιτα φανταστική !!!

 Τραγανή πεντανόστιμη πίτα !!!!

Υλικά
2 κιλά κολοκυθάκια πράσινα
3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
3 αυγά
700γρ φέτα
1 βιτάμ
1 συσκευασία φύλλο Ψαχνών χωριάτικο στρογγυλό (9 Φύλλα)
αλάτι πιπέρι
δυόσμο
φύλλα μελλισόχορτου ή λεμονόχορτου αλλιώς φύλλα λουίζας και θυμαριού
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού τραχανά ξυνό.

Τι κάνουμε
Καθαρίζω και με χοντρό τρίφτη τρίβω αλατίζω και στραγγίζω από το προηγούμενο βράδυ τα κολοκυθάκια να αφήσουν τα υγρά τους.
Τσιγαρίζω με 1 κούπα του τσαγιού λάδι τα κρεμμύδια προσθέτω τα κολοκυθάκια τα μυρωδικά τα αλάτι το πιπέρι και τα σωτάρω μέχρι σχεδόν να κολλήσουν στο πάτο του τηγανιού.
Αφού μισοκρυώσουν τρίβω τη φέτα ρίχνω τον τραχανά και τα αυγά αφού κρατήσω 2 κουταλιές της σούπας.
Βουτυρώνω το ταψί και προσθέτω τα 4 φύλλα κάτω ραντίζοντας το καθένα με το λιωμένο βιτάμ.
Στρώνω τα 2/3 της γέμισης 1 φύλλο βιτάμ και το υπόλοιπο μίγμα.
Τα υπόλοιπα 4 φύλλα πάνω βουτυρωμένα.
Χαράσω ελαφρά προσθέτω ότι βούτυρο περίσσεψε και το αυγό.
Ψήσιμο 50 λεπτά κάτω και αερόθερμο τα πρώτα 20 λεπτά μόνο αερόθερμο τα άλλα 30.Καλή επιτυχία !!!

Lena Garoufalidou-Polistiri- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



 MΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ