Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Χορτόπιτα !!!

 

Εξαιρετική χορτόπιτα !!!

Υλικά για τη γέμιση

1 κιλό άγρια χόρτα

1/2 κιλό σπανάκι

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

6 κουταλιές σούπας λάδι

Λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι

Λίγη φέτα τριμμένη προαιρετικά



Υλικά για το φύλλο---- εδώ εγώ χρησιμοποίησα έτοιμο χωριάτικο και έβαλα τρία από κάτω και τρία από πάνω λαδώνοντας το καθε ένα χωριστά-αν έχετε χρόνο ανοίξτε φύλλο.

1/2 κιλό σκληρό αλεύρι

1/2 φλιτζάνι λάδι

1/2 κουταλάκι αλάτι

1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο

1 (περίπου) φλιτζάνι χλιαρό νερό

Λίγο βούτυρο για το ταψί

1 κρόκος αυγού

Εκτέλεση

    Πλένετε και καθαρίζετε τα χόρτα και το σπανάκι. Τα στραγγίζετε και τα χοντροκόβετε.

    Ανακατεύετε σε ένα μπολ τα χόρτα και το σπανάκι με το μαϊντανό, το δυόσμο, το μάραθο και τα δύο είδη κρεμμυδιών.

    Τα σοτάρετε όλα μαζί με το λάδι και προσθέτετε  το αλάτι και το πιπέρι.

Ετοιμάζετε το φύλλο

    Ρίχνετε το νερό, το κρασί, το λάδι και το αλάτι μέσα στο αλεύρι και τα ζυμώνετε καλά.
    Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 μέρη και ανοίγετε λεπτό φύλλο.
    Απλώνετε ένα φύλλο σε ένα μεγάλο βουτυρωμένο ταψί και ρίχνετε τα τσιγαρισμένα χόρτα. Τοποθετείτε από πάνω το άλλο φύλλο, το χαράζετε και το  αλείφετε με τον κρόκο.


    Ψήνετε τη χορτόπιτα για 50-60 λεπτά σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο. Αν θέλετε, μπορείτε να κόψετε τη χορτόπιτα σε τετράγωνα κομμάτια πριν τη βάλετε στον φούρνο.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ