Κυριακή, 5 Νοεμβρίου 2017

Μπαμπαδάκια πολύ λαχταριστά & σιροπιαστά !!!


Υλικά
110 γραμμάρια σπορελαιο
1 φακελάκι ξερή μαγιά
3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
λίγο αλάτι
2 αυγά
2 βανιλιες
250 ml γάλα
300 γραμμάρια αλευρι
σαντιγυ
σιρόπι
κερασακια!!!


Εκτέλεση ζύμης
Σε ενα μπολ ρίχνουμε την μάγια και την ζάχαρη!
Αυτά τα ανακατεύουμε!
 Προσθέτουμε το γάλα τα αυγά το σπορελαιο τις βανιλιες!
Και τέλος σιγά.σιγά το αλεύρι!
Πρεπει το μείγμα.να είναι παχύρευστο!
Βάζουμε το μίγμα στα ειδικα σκεύη και τα αφήνουμε.40 λεπτα!
Τα ψήνουμε.30 λεπτα στους 180 βαθμούς!

Σιρόπι και εκτέλεση
:3 φλυντζανια τσαγιού ζάχαρη
2 και μισή φλυντζανια τσαγιού νερό
1 βανίλια
1 φλυντζανακι του καφέ ελληνικού κονιάκ!
Το βράζουμε 3 λεπτα και μόλις το κατεβασουμε ρίχνουμε βανίλια κονιάκ!



Συναρμολόγηση των μπαμπάδων
Παίρνουμε με προσοχή το ατομικό μπαμπά και το κόβουμε λίγο το καπάκι απο πανω!
Βουτάμε τα μπαμπαδακια τα κρύα στο χλιαρό σιρόπι
Εχουμε χτυπημένη την σαντίγί :Με την βοήθεια κάποιου εξαρτήματος(κορνε)τοποθετούμε μέσα σαντιγυ !Και το τελειωνουμε.με το αγαπημένο κερασάκι!!!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".-MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ