Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017

Πιταράκια νησιώτικα !!!


ΠΙΤΑΡΑΚΙΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙ !!

Υλικά για 20 πιταράκια... εύκολα και πεντανόστιμα !!

1 Κρεμμύδι τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
300 γρ τυρί φέτα τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη ,εγώ βάζω Ηπείρου
1 κουτ του γλυκού αλάτι
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
1 ποτήρι χλιαρό νερό
Λάδι για το τηγάνι.



Εκτέλεση

Ανακατεύεται το τυρί με το κρεμμύδια και τον  δυόσμο
Ανακατεύεται το αλεύρι με το λάδι το αλάτι το χλιαρό νερό
Ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο και με την βοήθεια ενός πιάτου η μπολ κόβουμε στρογγυλά κομμάτια ζύμης.



Μοιράζουμε την γέμιση στα φύλλα και κλείνουμε τα πιταράκια πατώντας τις άκρες με ένα πιρούνι.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να κάνει η ζύμη φουσκάλες..!!
Τα σακουμπάμε σε χαρτι κουζίνας για λίγο και μετά στην πιατέλα!

Gogo Samiou -OI ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ