Σάββατο 14 Απριλίου 2018

"Πρασόπιτα" με τραγανό σπιτικό φύλλο !!!!


Ζύμη:
3 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο
1 κούπα χλιαρό νερό,
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι

Ζύμωμα όλα μαζί.
Μου βγαίνουν 12 μπαλάκια ζύμης.
Το αφήνω να ξεκουραστεί 30 λεπτά.

Υλικά:
10 πράσα,
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,
300gr φέτα,
1/2 δυόσμο,
1/2μάραθο
αλάτι,πιπέρι.

Τσιγαρίζω "μόνο" τα πράσα με τα κρεμμυδάκια για 10 λεπτά λίγο να μαλακώσουν σε λίγο λάδι.
Μέτα 4 φύλλα λαδωμένα μετά γέμιση και άλλα 4 φύλλα πάλι γέμιση και τα άλλα 4 από πάνω λαδώνω κόβω και ραντίζω με νερό.
Ψήνω για 1 ώρα.180 προθερμασμένο φούρνο .Καλή επιτυχία !!

Marina Pappa‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ