Η υπέροχη Γαλατόπιτα μου χωρίς φύλλο!!!!
Πολύ εύκολη και γρήγορη και από γεύση δεν μπορώ να σας περιγράψω αν δεν δοκιμάσετε.. Κάντε την και θα την λατρέψετε !!!
Υλικά
1 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
2 κούπες ζάχαρη
1 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
2 βανίλιες
200 γρ. βούτυρο
1 λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
1 πορτοκάλι (ξύσμα και χυμό)
4 αυγά
άχνη και κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα, τις βανίλιες και την ζάχαρη.
Αφήνουμε να πάρει την πρώτη βράση και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Όταν βράσει καλά (δεν δένει πολύ ) απομακρύνουμε από την φωτιά και βάζουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά.
Μετά βάζουμε το λεμόνι και το πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα) και τέλος ένα ένα τα αυγά.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 30 cm περίπου και ψήνουμε για 1 ώρα Επειδή όμως από φούρνο σε φούρνο διαφέρει μπορεί να θέλει λίγο παραπάνω η λίγο λιγότερο μόλις δείτε ότι πήρε ωραίο χρυσαφί χρώμα από πάνω κάντε όπως στο κέικ με μία οδοντογλυφίδα αν βγει στεγνή είναι έτοιμο...
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Artemis Stamatis-οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ