Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Nτολμαδάκια με αμπελόφυλλα !!!



Η γιαγιά μου έλεγε ..Για να γίνουν τα ''γιαπράκια''ετσι τα έλεγε ,νόστιμα ,η γέμιση πρέπει να πρασινίζει!!

ΥΛΙΚΑ
500 γραμ.αμπελόφυλλα
300 γραμ.ρύζι Καρολίνα [είναι λίγο παραπάνω από το μισό πακέτο του μισόκιλου]
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο [ ξερό 2 κουταλιές τις σούπας ]
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι





ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά,προσθέτουμε και 5 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο ,αλάτι ,πιπέρι ,και ανακατεύουμε καλά .
Βάζουμε λίγη γέμιση σε κάθε αμπελόφυλλο και τυλίγουμε σε ντολμαδάκι .
Τα βάζουμε στη σειρά στην κατσαρόλα και τοποθετούμε ένα πιάτο από πάνω να μην μας διαλύσουν κατά το βράσιμο ,ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό ,ελάχιστο λάδι ,και στίβουμε κι ένα λεμόνι,σιγοβράζουμε για μία ώρα !!





ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Αν τα αμπελόφυλλα είναι φρέσκα τα ζεματάμε για λίγο πριν τα τυλίξουμε.
Αν είναι βάζουμε  τα στραγγίζουμε ,τα ξεπλένουμε και τα τυλίγουμε.

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ