Δευτέρα 7 Απριλίου 2025

Τουλουμπάκια αγαπημένα !!!

 Τουλουμπάκια!!!😋Τα θυμόμαστε εσείς;; Εμεις πάντως ναι !!!

ΥΛΚΙΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα έφτιαξα ένα σιρόπι με 3 φλυτζάνες του τσαγιού ζάχαρη,2 φλ.νερό ,1 κ.σ.μέλι,1 κ.σ.γλυκόζη και 1κ.σ.χυμό λεμονιού.

(φλιτζάνια 200 γραμμαρίων χρησιμοποιώ ).

Τα έβρασα όλα μαζί για 10 λεπτά, έσβησα και άφησα να κρυώσει.

Για τη ζύμη:

Σε μια κατσαρόλα έβαλα 2 φλ.τσαγιού νερό, μιάμιση φλ.αλεύρι γ.ο.χ.(κοσκινισμένο),1 φλ.τσαγιου ψιλό σιμιγδάλι,2 κ.σ.βούτυρο,1κ.γ.ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι.

Ανακάτεψα για 4- 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά κι όταν η ζύμη μαζεύτηκε γύρω από την κουτάλα μου ανέσυρα από τη φωτιά.

Την άφησα να κρυώσει και πρόσθεσα ένα ένα 3 αυγά,χτυπώντας στο μίξερ.

Εγινε μια μαλακή ζύμη και την έβαλα σε κορνέ με μεγάλη μύτη.

Με το κορνέ πάνω σε τηγάνι με άφθονο ηλιέλαιο έφτιαχνα τουλουμπάκια 3-4 εκατοστών(κόβοντας τα με λαδωμένο ψαλίδι)και τηγάνισα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδισουν πολύ καλά.

Τα αφαιρώ με τρυπητή κουτάλα και καυτά τα βάζω μέσα στο σιρόπι για κανένα πεντάλεπτο....

Μέχρι να γίνει η επόμενη τηγανιά περίπου..😉

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Ελινα Σκλαβου-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!