Είναι το πιο εύκολο, το πιο αγαπημένο οικονομικό γρήγορο γλυκάκι ,το γλυκάκι των παιδικών μας χρόνων ..Μόνο που θυμάμαι η γιαγιά μου έβαζε ζάχαρη άχνη αντί ζαχαρούχο .. Ας σας δείξω πως το φτιάχνω κι εγώ ,το έφτιαξα σήμερα κ πάει εξαφανίστηκε !!!!
Υλικά
1και μισό πακέτο μπισκότα πτι μπερ σπασμένα σε κομμάτια
1ζαχαρούχο γάλα
1 βούτυρο ή μαργαρίνη 200 γραμ εγώ βάζω lurpak αυτό με το λάδι ελιάς που λέει
1 βανίλια μασουράκι
1 σφηνάκι κονιάκ
5 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
Καρύδια μία κούπα ή χούφτα
.
Εκτέλεση
Σπάω τα μπισκότα σε βαθύ μπολ .
Βάζω σε μπολ το βούτυρο το κακάο το ζαχαρούχο την βανίλια το κονιάκ και τα χτυπώ καλά χρησιμοποιώ το μίξερ χειρός να ανακατευτούν καλά μπορείτε κ με το χέρι .
Τέλος προσθέτω κ μία κούπα καρύδια -βάλτε οσα θέλετε .
Αδειάζω το μείγμα σοκολάτας στο μπολ με τα μπισκότα και ανακατεύω με μία μαριζ πολύ καλά .
Μετά βάζω στο τραπέζι μία λαδόκολλα το αδειάζω το φτιάχνω με τα χέρια πάνω από την λαδόκολλα να πάρει σχήμα σαν φραντζόλα ψωμί και το τυλίγω κ στρίβω τις άκρες να κλείσει .
..
Το τοποθετώ κατάψυξη αλλά οταν παγώσει το βάζω συντήρηση να είναι μαλακό να κόβεται εύκιλα .
Αγαπημένο γλυκάκι !!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ