Κυριακή 20 Ιουλίου 2025

Η τέλεια Μακαρονόπιτα χωρίς αυγά !!!


 

 

Συνταγάρα σήμερα έφτιαξα !!! Μακαρονόπιτα κρεμένια μέσα ,τραγανό φύλλο  ,χωρίς αυγά !!! Φτιάξτε την.. Δεν έχω ξαναδοκιμάσει ωραιότερη κ πιο εύκολη !!!!

Υλικά 
 1 συσκευασία φρέσκο χωριάτικο φύλλο Ψαχνών 

500 γραμ ζυμαρικά πένες 

10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο 

300 γραμ τυριά τριμμένα κίτρινα -γκούντα ένταμ ή ζητήστε τριμμένα μιξ τυριών -

1 λίτρο γάλα 

80 γραμ. βούτυρο-Εβαλα 2 κουταλιές γεμάτες lurpak 

125 γραμ αλεύρι-Εβαλα 5 κοφτές κουταλιές σούπας - 

Αλάτι -πιπέρι -μοσχοκάρυδο

Ελαιόλαδο 

Εκτέλεση 

Βράζουμε τα μακαρόνια -πένες - 3 λεπτά λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία .

Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη. 

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα το βούτυρο κ το αλεύρι.  

Aνακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να έχουμε μία παχύρρευστη κρέμα. 

Αφαιρούμε από την φωτιά κ προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι το μοσχοκάρυδο και τα τυριά .

Προσθέτουμε μέσα σε αυτό το μείγμα όλα τα μακαρόνια .

.



Προσθέτουμε κ το ψιλοκομμένο μπέικον και ανακατεύουμε .

Ανοίγουμε την συσκευασία φρέσκο φύλλο ζύμης το οποίο έχει έξι φύλλα .

Θα βάλουμε τρία κάτω και τρία επάνω . 

Θα λαδώσουμε το ταψί και θα στρώσουμε το ένα.

Λαδώνουμε με πινέλο το φύλλο και τοποθετούμε το δεύτερο.

Επαναλαμβάνουμε με λάδι κ στρώνουμε κ το τρίτο φύλλο.

Αδειάζουμε κ στρώνουμε όλη την γέμιση μέσα στο ταψί και κόβουμε ένα από τα επόμενα φύλλα στα δύο .

Βάζουμε το πρώτο για να εγκλωβίσει την γέμιση .

Λαδώνουμε με το πινέλο κ συνεχίζουμε με το δεύτερο μισό  φύλλο .

Τέλος βάζουμε τα δύο τελευταία φύλλα σαν φυσαρμόνικα το ένα δίπλα από το άλλο ώστε να είναι τρακτερωτή η επιφάνεια .

..

Λαδώνουμε πολύ καλά την επιφάνεια με το πινέλο .

Ραντίζουμε με λίγο νερό και χαράσσουμε τα  κομμάτια με ένα κοφτερό μαχαίρι όχι μέχρι κάτω .

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς .

Βάζουμε στην κάτω σχάρα και ψήνουμε περίπου 1 ώρα να πάρει χρώμα πάνω και κάτω .

Αφού την βγάλουμε αφήνουμε λίγο να σταθεί κόβουμε και απολαμβάνουμε !!! 

Πραγματικά υπέροχη !!!!

Σημ.

 Έγώ πρόσθεσα και 200γραμ φέτα μέσα στην γέμιση και από πάνω στο τέλος με το ράντισμα πρόσθεσα λίγο σουσάμι . 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ  ΕΔΩ--  https://www.youtube.com/watch?v=bGS89_sz6kk

Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Συνταγή από Γιάννος Βαλλιάνος