Σπιτική Ελληνική Φέτα και Ανθότυρο !!!
Ελληνική φέτα και ανθότυρο !!!
ΥΛΙΚΆΚ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε 3 λίτρα γάλα πρόβειο παστεριωμένο στους 40 βαθμούς και προσθέτουμε μία κουταλιά σούπας μαγιά διαλυμένη σε μία κούπα γάλα!
Ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε, για δύο ώρες!
Κόβουμε με μία σπάτουλα σε 8 ίσα μέρη και αφήνουμε μία ώρα περίπου!
Μετά βάζουμε σε τουλουπάνι η τσαντίλα για να φύγει ό τυρόγαλος,, αν θέλετε βάλτε μέσα μία κουτ σούπας αλάτι!
Κρατάμε το τυρόγαλο αλατισμένο για να συντηρούμε φέτα!
Όταν στραγγίσει καλά κόβουμε το τυρί σε φέτες και αλατίζουμε με χοντρό αλάτι!
Το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για δύο μέρες και μετά το καλύπτουμε με το τυρόγαλο αλατισμένο για να ωριμάσει καλά!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Στάθης Νίτσα !