Οι Πασπαλάδες είναι τοπικό Παραδοσιακό Γλυκό της Λέσβου με που γίνονται με Βράσμα όπως το λέμε εδω η αλλιώς Πετιμέζι Σύκου. Με μελένια Υφή, Αρωματικά μπαχαρικά και μοναδική Γεύση που θυμίζει γιορτές και οικογενειακά τραπέζια!! Πιστέψτε με αξίζει να τούς φτιάξετε και να δοκιμάσετε κάτι πραγματικά ονειρικό!!
Πασπαλάδες τα Φθινοπωρινά Μελομακάρονα της Λέσβου-Παραδοσιακή Συνταγή με Πετιμέζι Σύκου ή Βράσμα!!
Υλικά
376 γρ Ελαιόλαδο
360 γρ Βράσμα ή Πετιμέζι Σύκου
320 γρ Κόκκινο ημίγλυκο Κρασί
1/2 κουτ γλυκού Μαγειρική Σόδα
1/2 κουτ γλυκού Κανέλα Σκόνη
250 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ Αλεύρι Σταρένιο
1/2 κουτ γλυκού Μπεικιν Παουντερ Για Διακόσμηση
Βράσμα ή Πετιμέζι Σύκου
Μέλι
Χονδροκομμένα Καβουρδισμένα Αμύγδαλα
Η Εκτέλεση σε βίντεο εδώ https://www.youtube.com/watch?v=FPLxTm1LbJc