Αλευριά από Αποξηραμένα Σύκα χωρίς καθόλου Ζάχαρη - Παραδοσιακή Συνταγή με καταγωγή από την Έφεσο!!
Μια Παραδοσιακή Συνταγή αλευριάς όπως την λέμε στην Λέσβο με καταγωγή από Έφεσο, ένα γλυκό πλούσιο σε γεύση, Αρώματα και παράδοση. Φτιάξτε την τώρα μιας και τα σύκα είναι τόσο υπέροχα και αρωματικά. Σερβίρεται πάντα με Χονδροκομένα Καρύδια και κανελίτσα!!!
Αλευριά με Σύκα ή Συκαλευριά
1700 γρ Νερο
1 κιλό Σύκα Αποξηραμένα
1700 γρ Νερό για το Βράσιμο των Σύκων
Για την Αλευριά
1800 γρ Καθαρός ζωμός Σύκων (από το προηγούμενο Βράδυ και από το Βράσιμο)
160 γρ Ψημένο Αλεύρι
4 γρ Κανέλα Σκόνη
1 Φύλλο Αρμπαρόριζα
Για Διακόσμηση
Τριμμένο Καρύδι και Κανέλα Σκόνη
Η εκτέλεση σε βίντεο ΕΔΩ-- https://youtu.be/uQXGW7KrAoc?si=iUz2XXsmYxKNceQE