Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2025

Κρεμμυδοτηγανίτες ,τραγανές ρόδινες εξωτερικά μαλακές κ αρωματικές εσωτερικά!!!


Κρεμμυδοτηγανίτες.Πραγματικά γευστικά απίθανες  !!!

Κρεμμυδοτηγανίτες ,τραγανές ρόδινες εξωτερικά μαλακές κ αρωματικές εσωτερικά.Να τρως κ να μην σταματάς !!!!Δοκιμάστε τες !!!

.

 Υλικά 

4 κρεμμύδια μεσαίου μεγέθους κομμένα λεπτά μισοφέγγαρα 

1 μπύρα το μικρό κουτάκι -Μπορούμε να βάλουμε ανθρακούχο νερό αντί μπίρα -

1+1/2 φλιτζάνι αλεύρι γ.χ 

1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ

αλάτι πιπέρι 

1/2 κουτ γλυκού γλυκιά πάπρικα 

Προαιρετικά ελάχιστο κύμινο - δεν έβαλα -

Ετοιμάζουμε τα κρεμμύδια τα  καθαρίζουμε κ τα κόβουμε στην μέση κ μετά τα κόβουμε μισοφέγγαρο .

.



Σε βαθύ μπολ βάζω το αλεύρι και ανακατεύω μαζι με αλάτι πιπέρι πάπρικα κ μπέικιν .

Προσθέτουμε την μπύρα και ανακατεύουμε .-Μπορούμε να βάλουμε ανθρακούχο νερό αντί μπίρα -

Ισως χρειαστεί να προσθέσουμε κ άλλο λίγο αλεύρι δεν θέλουμε να είναι ρευστό το μείγμα μας θέλουμε λείο κ πυκνό.

Προσθέτουμε μέσα τα κρεμμύδια μας και ανακατεύουμε καλά .
Βάλτε αρκετό λάδι -εβαλα ελαιόλαδο αλλά μπορείτε κ με πιο ελαφρύ  -σε  ένα μεγάλο τηγάνι να καλύψει ολη την επιφάνεια κ λίγο παραπάνω κ αφήστε να ζεσταθεί καλά.

Πάρτε μία κουταλιά μεγάλη από το μείγμα κ αφήστε προσεκτικά πατώντας το λίγο με το κουτάλι δίνοντας στρογγυλό σχήμα .

Τηγανίστε από την μία πλευρά κ με δύο πιρούνια προσεκτικά γυρίστε από την άλλη μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσοροδοκίτρινο χρώμα .

Ακουμπήστε τα σε  πιάτο με χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το τυχόν περίσσιο λάδι.

.


Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει το μείγμα κρεμμυδιών .

Σερβίρετε ζεστό και είναι πολύ τραγανά  κ νόστιμα .

Καλή όρεξη !!

Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ .

yemeknet