Είναι από αυτά τα γλυκά που δεν έχεις λόγια να τα περιγράψεις !!!
Υλικά για την αλμυρή καραμέλα
220 γραμ κρυσταλλική ζάχαρη
200 γραμ κρέμα γάλακτος
70 γραμ βούτυρο
1 γραμ αλάτι
Εκτέλεση
Σ κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη κ την αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια θερμοκρασία .
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.
Αφού εχει λιώσει η ζάχαρη εκτός φωτιάς ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας και οταν ηρεμήσει προσθέτουμε το αλάτι κ το βούτυρο .
Ανακατεύουμε και οταν κρυώσει την βάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο κ την χρησιμοποιούμε στα γλυκά μας άσε που το τρώμε και σκέτο ή με παγωτό ή γιαούρτι !!!
.
ΒΑΣΗ
350 γραμ μπισκότα τύπου digestive
120 γραμ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
.
ΚΡΕΜΑ
300 γραμ τυρί κρέμα
200 γραμ κρέμα γάλακτος
50 γραμ από την σάλτσα καραμέλας
2 κουτ σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
.ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
400 γραμ αλμυρή καραμέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μούλτι βάζω τα μπισκότα μαζί με το βούτυρο και ομογενοποιώ ολα μαζί .
Σε ταψάκι στρώνω τα τριμμένα μπισκότα τα ισιώνω κ το βάζω στο ψυγείο .
.
ΚΡΕΜΑ
Σε μίξερ ρίξε το τυρί κρέμα την ζάχαρη κ χτύπησε 1 λεπτό .
Ρίξε την καραμέλα κ χτύπησε για ενα λεπτό.
Ρίξε την κρέμα γάλακτος κ χτύπησε για 2 λεπτά να πήξει.
Απλωσε την κρέμα επάνω στα μπισκότα βάλτο στο ψυγείο να παγώσει για 1 ώρα .
Απλωσε την καραμέλα -οχι ζεστή αλλά κρύα ή χλιαρή-
.
,..Βάλε στο ψυγείο για 3 ώρες .
Δοκίμασε μετά αυτό το Θεϊκό γλυκό και πες μου !!!
..
,
Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νikolas Sakellariou