Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Ψωμάκι με πράσο και τυρί φέτα!!!



Υλικά
2 φακελάκια μαγιά
20γρ ζάχαρη
17γρ αλάτι
Λίγο πιπέρι
300 γρ φέτα
2 κουταλιές σούπας λάδι
350γρ νερό
600γρ αλεύρι
Τρία πράσα σε ροδέλες




Σοτάρουμε για πέντε λεπτά τα πράσα σε τηγάνι με λίγο νερό και λίγο ηλιέλαιο βγάζουμε και την φέτα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε το νερό (χλιαρό) την ζάχαρη τις μαγιές και από πάνω το αλεύρι περιμένουμε 30 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Ρίχνουμε μέσα το αλάτι το πιπέρι και χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά έπειτα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε σε χαμηλή σκάλα για δυο λεπτά ακόμα. 



Αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα μετά πλάθουμε καρβέλι αλευρώνουμε και τα αφήνουμε άλλη μια ώρα και ψήνουμε 40 λεπτά στους 220 αέρα.
Συνταγή από τον φίλο George Zolis
MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Κοτόπιτα !!!


Υλικά
    4 φιλέτα κοτόπουλου (2 μπούτι, 2 στήθος) ή 1 μέτριο κοτόπουλο
    1 κουτί σφολιάτα
    1 κομμάτι ζαμπόν (150γρ.) ή 5 φέτες
    1-2 μέτρια κρεμμύδια
    αλάτι
    πιπέρι
    2 κουτ. σούπας τριμμένο μαλακό τυρί (όποιο προτιμάτε αρκεί να λιώνει εύκολα)

Κρέμα

    4 κοφτές κουτ. σούπας αλεύρι
    2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα φρέσκο
    1 κουταλιά σούπας μεγάλη βιτάμ
    αλάτι
    πιπέρι
    3 κουτ. σούπας τριμμένο μαλακό τυρί (όποιο προτιμάτε αρκεί να λιώνει εύκολα)


   
Βράζουμε καλά το κοτόπουλο. Αν πρόκειται για φιλέτα, τα ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια, αν έχετε βράσει ολόκληρο κοτόπουλο, το ξεκοκαλίζετε και αφού πετάξετε την πέτσα το μαδάτε σε λεπτά ξέφτια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι ή το τρίβουμε στον τρίφτη. Κόβουμε το ζαμπόν σε μικρά κιβάκια. Ανακατεύουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και το ζαμπόν και αλατοπιπερώνουμε.

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά και μόλις γίνει χλιαρό (να μην κάψει γιατί θα σβολιάσει η κρέμα) προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα, έτσι ώστε να πήξει και να γίνει σαν μπεσαμέλ. Στο τέλος προσθέτουμε και 3 κουταλιές τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε την κρέμα στο μείγμα με το κοτόπουλο και τα ανακατεύουμε καλά.

Λαδώνουμε ένα τετράγωνο ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Στρώνουμε την γέμιση ομοιόμορφα και τη σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Χαράζουμε ελαφρώς σε τετράγωνα κομμάτια και πασπαλίζουμε από πάνω με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.

Ψήνουμε στους 200 οC σε προθερμασμένο φούρνο για 40-50 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Καλή σας όρεξη!

Τηγανίτες !!!

 Μία πολύ ωραία συνταγή για τηγανίτες!!!

Yλικά
    1 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    3 ½ κουτ. γλυκού μπέκιν πάουντερ
    1 κουτ. γλυκού αλάτι
    1 κουτ. σούπας λευκή ζάχαρη
    1 ¼ φλιτζάνια γάλα 
    1 αυγό
    3 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο


 Τι κάνουμε
Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το μπέκεν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη. Κάνετε μία λακκούβα στο κέντρο και ρίξτε μέσα το γάλα, το αυγό και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει.

Ζεσταίνετε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο  τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Χύστε με την κουτάλα το μείγμα στο τηγάνι, χρησιμοποιώντας περίπου ¼ του φλιτζανιού μείγμα για κάθε τηγανίτα. Μόλις ροδοκοκκινίσει η τηγανίτα γυρίστε την και από την άλλη πλευρά.Σερβίρετε τις τηγανίτες όταν είναι ζεστές. Σερβίρετε με μέλι .

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Μαφινάκια με μπανάνα & μερέντα !!!



Θα ξετρελαθούν όλοι !!!!
Για παιδικά πάρτυ-γιορτές-πρωινό με τον καφέ μας. Θα χρειαστούμε πέντε λεπτά να τα φτιάξουμε ΜΟΝΟ !!!

Υλικά
130γρ μαργαρίνη
200γρ αλεύρι φαρίνα
2 αυγά
50γρ κουβερτούρα
Μερεντα
140γρ ζάχαρη
3 μεγάλες μπανάνες
λίγο αλάτι (μια τσιμπιά)






Τι κάνουμε
Χτυπάμε τα αυγά ρίχνουμε το βούτυρο ισα να λιώσει στα μικροκύματα μην είναι καυτό {θα κόψουν τα αυγά}
Προσθέτουμε τα αυγά και  χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν ρίχνουμε τις μπανάνες (λιωμένες με ένα πιρούνι να υπάρχουν κομματάκια) την κουβερτούρα ψιλοκομμένη την ζάχαρη και μετά ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύοντας με σπατούλιτσα βάζουμε σε φορμάικα και στην μέση ακριβώς βάζουμε μια κουταλιά του γλυκού μερεντα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς αντιστάσεις για 20 λεπτά περίπου,Καλή Απόλαυση !!!
Συνταγή από τον φίλο George Zolis !

MΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπακλαβαδάκια !!!


Yλικά
1/2 κούπα τσαγιού σουσάμι
1/2 κούπα τσαγιού αμύγδαλα
1/2 κούπα τσαγιού φουντούκια
1/2 κούπα τσαγιού καρύδια
2 κουτ.του γλυκού κανέλα
μοσχοκάρφι
1/2 κιλό φύλλο για γλυκά προτιμώ Βηρυτού
λιωμένο βούτυρο προτιμότερο γάλακτος
σιρόπι από μέλι
λίγο ψιλοτριμμένο φιστίκι Αιγίνης για από πάνω 


Τι κάνουμε
Καβουρντίζουμε το σουσάμι ελαφρώς και το βάζουμε σε μπολ
Προσθέτουμε φουντούκια καρύδια αμύγδαλα όλα ψιλοτριμμένα στο μούλτι.
Προσθέτουμε και την ζάχαρη με την σκόνη κανέλα και αναμειγνύουμε καλά.
Αλείφουμε ένα ταψί με λιωμένο βούτυρο .
Στρώνουμε 3 φύλλα αλείφοντας το καθένα χωριστά πάντα με λιωμένο βούτυρο
Ρίχνουμε διάσπαρτο σπό το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει .
Ξανά 2 φύλλα βουτύρωμα το κάθε φύλλο και διάσπαρτο επάνω το μείγμα.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το υλικό στον ίδιο ρυθμό.
Κρατάμε 3 φύλλα για το τέλος βουτυρώνοντας πάντα το κάθε ένα χωριστά.
Κόβουμε σε τετράγωνα μικρά μπακλαβαδάκια καρφώνοντας αν σας αρέσει στο κάθε κομμάτι από ένα μοσχοκάρφι .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου τα 20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο όταν ψηθεί τα περιχύνουμε με το σιρόπι κρύο από πάνω και περιμένουμε να το απορροφήσει όλο.
Μετά πασπαλίζουμε με τριμμένο φιστίκι προαιρετικά.

Σιρόπι μελιού
     1 φλ. μέλι
    1 φλ. ζάχαρη
    3/4 φλ. νερό
    2 ξυλάκια κανέλας
    1 κ. σούπας χυμό λεμόνι
    1 φέτα λεμόνι
Τι κάνουμε
Βάζουμε όλα τα υλικά σ΄ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μείγμα να αρχίσει να βράζει. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία, το αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Καλή επιτυχία !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ






Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Μελιτζάνες με κρέας στην κατσαρόλα !!!


Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι
5 μελιτζάνες
2 κρεμμύδια ξερά μεγάλα
5 σκελίδες σκόρδο
αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη
ελαιόλαδο κατά βούλησιν
4 με 5 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά σούπας πελτέ
1 ματσάκι μαϊντανό

Εκτέλεση
Κόβουμε της μελιτζάνες σε χοντρές ροδέλες ή σε μεγάλα καρέ.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με το κρεμμύδι και το μαραίνομαι σε μέτρια θερμοκρασία μην αρπάξει.Προσθέτουμε το κρέας κομμένο σε μερίδες και το γυρνάμε να καφετίσει απ’ όλες τις μεριές. Προσθέτουμε το σκόρδο , αλάτι και λίγο νεράκι, χαμηλώνουμε σε μέτρια τη θερμοκρασία και το αφήνουμε να μαγειρεύετε.
Βάζουμε σε σχάρα τις μελιτζάνες με πινέλο τις περνάμε με λάδι ανάβουμε το γκριλ τις ψήνουμε για λίγο από την μία πλευρά ,βγάζουμε την σχάρα τις γυρνάμε από την άλλη τις λαδώνουμε και ξαναψήνομαι κι από την άλλη πλευρά,Προσοχή όχι πολύ κοντά την σχάρα στο γκριλ μην καούν.
Το κρέας που μαγειρεύετε θέλει  πάνω από μία ώρα να γίνει μαλακό .
Στην μία ώρα λοιπόν προσθέτουμε τις μελιτζάνες τον μαϊντανό ψιλοκομμένο τις ντομάτες τον πελτέ το αλατοπίπερο λίγη ζάχαρη και αφήνουμε το φαγητό μας να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και να δέσει να μελώσει η σάλτσα του. Σερβίρουμε με λίγο τριμμένο τυρί προαιρετικά και καλή απόλαυση !!! Του παει πολύ μαζί πιλάφι ή τηγανιτές πατάτες .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

















Στιφάδο με μοσχάρι !!!

   Θα γλύφετε και τα δάχτυλά σας!.

    Υλικά
    1.500 γραμ μοσχάρι χτένι ή σπάλα ή ελιά
    2 κιλά κρεμμύδια ξερά μέτρια
    1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
    1 δαφνόφυλλο
    3-4 κόκκοι μπαχάρι
    2 ώριμες ντομάτες μέτριες
    1 κοφτή κουταλιά σούπας πελτέ.
    1/2 φλ. τσαγιού κονιάκ
    1/4 φλ. τσαγιού κόκκινο ξίδι
    1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
    αλάτι
    πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο  και ροδίζουμε το κρέας
Κάθε κομμάτι που ροδίζει το βγάζουμε σε πιατέλα και συνεχίζουμε με τα επόμενα.
Χαράζουμε σταυρωτά τα κρεμμύδια και τα βάζουμε στο λάδι που ροδίσαμε το κρέας.
 Σε μέτρια φωτιά τα αφήνουμε να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα, για 15΄, έως ότου μελώσουν.
Τότε τα σβήνουμε με το κονιάκ, το κρασί και το ξίδι.
Προσθέτουμε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα, καθώς και όλα τα ζουμιά που έχουν μείνει στην πιατέλα.
Προσθέτουμε  τις ντομάτες κομμένες σε κομμάτια τον πελτέ ,το αλατοπίπερο  και τα μπαχαρικά.
Σιγοβράζουμε για τουλάχιστον 1 ώρα και 30΄, έως ότου μαλακώσει καλά το μοσχάρι και πυκνώσει καλά η σάλτσα του.Σερβίρουμε με πατάτες ή με ρύζι πιλάφι.Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σούπα βελουτέ καρότο !!!


 Ωραία και βελουτέ !! Αυτή η καροτόσουπα θα σας ξετρελάνει με την υπέροχη γεύση της !!!

Υλικά
400 γραμ καρότα
2 πατάτες
2 κρεμμύδια μέτρια
4 κουτ.σούπας λάδι
1 ζωμό Knorr λαχανικών
αλατοπίπερο
1 κουτ. σούπας γιααούρτι στραγγιστό ή 1 κουτ.σούπας κρέμα γάλακτος
Πιπέρι και αλάτι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα καρότα τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε κομμάτια οχι πολύ μεγάλα.
Κόβουμε και τις πατάτες με τα κρεμμύδια σε κομμάτια.
Βάζουμε σε κατσαρόλα 5 ποτήρια του νερού νερό μαζί με τον κύβο,όλα τα λαχανικά και το αλατοπίπερο.
Μαγειρεύουμε για μισή ώρα να τα δούμε να είναι μαλακά.
Τα πολτοποιούμε λίγα λίγα στο μούλτι ή στο μίξερ και το ξαναβάζουμε σε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το λάδι .Ανακατεύουμε και προσθέτουμε μία κουταλιά κρέμα γάλακτος ή 1 κουταλιά γιαούρτι.Ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Τεμπέλικα τυροπιτάκια !!!



 Είναι ιδανική και εύκολη συνταγή για πάρτυ !!!

Υλικά:

για 1 ταψί

100γρ Flora με βούτυρο

1 φλ. τσαγιού γάλα

10γρ μαγιά νωπή

αλάτι

αλεύρι όσο πάρει (περίπου 500γρ)

300γρ τυριά τριμμένα

Εκτέλεση:

1. Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα μέσα σε ένα μπολ.

2. Λιώνουμε το βούτυρο και το βάζουμε στο μπολ.

3, Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και τα τυριά και ανακατεύουμε να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.

4. Την αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει.

5. Μόλις φουσκώσει, πλάθουμε μπαλάκια και τα αραδιάζουμε στο ταψί.

6.Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.

Συνταγή από την φίλη Το μυαλό στο φαγητό

Πατάτες με γέμιση μανιταριών !!!


Υλικά

4 μεγάλες πατάτες μακρόστενες
1 Κυβάκι Μυρωδικών Σκόρδο της Knorr
250 γρ. διάφορα μανιτάρια
150 γρ. τριμμένο τσένταρ *
1 φλ. τσένταρ την επικάλυψη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλ. κρέμα γάλακτος
μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κατά προτίμηση πορτοκαλί [προαιρετικά]
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και και τις βράζουμε με τη φλούδα τους σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Με ένα μαχαίρι κόβουμε οριζόντια από πάνω μια φέτα σαν καπάκι και τις αδειάζουμε προσεκτικά με ένα κουτάλι του γλυκού. Τη πατάτα που αφαιρέσαμε τη τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ και τη χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε πουρέ.

Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τη πιπεριά και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο. Τα βγάζουμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε στην άκρη σε απορροφητικό χαρτί. Μέσα στο μπολ που φυλάξαμε τον πουρέ, λιώνουμε τη πατάτα με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος και δουλεύουμε μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε τα 150 γρ τσένταρ, το 1 Κυβάκι Μυρωδικών, τη μισή πιπεριά, το μαϊντανό, αλατοπίπερο και τα μανιτάρια.

Γεμίζουμε με το μείγμα τις πατάτες και επικαλύπτουμε με το υπόλοιπο τσένταρ και ανάμεσα τις πορτοκαλί πιπεριές και τοποθετούμε τις πατάτες σε ταψάκι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°, βάζουμε τις πατάτες στο φούρνο και ψήνουμε για 15′ περίπου, μέχρι να λιώσει το τυρί και να σχηματίσουν κρούστα.

* Μπορείτε να αντικαταστήσετε το τσένταρ με έμενταλ ή άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπατζίνα με κολοκύθα !!!

    
Υλικα:

1/2 κιλό κόκκινη κολοκύθα τριμμένη στον τρίφτη

200 gr. φέτα τριμμένη

 2 αυγά

   100 ml  ελαιόλαδο

  300 γρ. αλεύρι

αλάτι

πιπέρι

μοσχοκάρυδο


Εκτέλεση:


1.Πλένουμε την κολοκύθα,την καθαρίζουμε από τους σπόρους,την κόβουμε  και την τρίβουμε στον τρίφτη.

2.Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά  εκτός από την κολοκύθα μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός. Παίρνουμε με το χέρι την κολοκύθα και την ενσωματώνουμε στο μίγμα ζυμώνοντας ελαφρώς να ανακατευτεί η κολοκύθα με τα υπόλοιπα υλικά.

3.Λαδώνουμε καλά ένα ταψί και τοποθετούμε μέσα τον χυλό μας.

4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βάθμούς για 50 λεπτά  μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
Από την φίλη Το μυαλό στο φαγητό



Μελωμένο χοιρινό !!!


Το φαγητό της μαμάς συνήθως την Κυριακή !!!Αχ αυτές οι σπιτικές  μυρωδιές!!

Υλικά:

1,5 Kg χοιρινό μπούτι κομμένο σε μερίδες

6 πατάτες

200ml χυμό πορτοκαλιού

χυμό από ένα λεμόνι

ξύσμα από μισό πορτοκάλι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο μούλτι

1 κ.σ. μέλι

2 κ,σ. μουστάρδα

2 φλ. καφέ ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά εκτός από το κρεμμύδι, το κρέας και τις πατάτες. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε μια σως την οποία  στην συνέχεια την ανακατεύουμε και με το κρεμμύδι.

2. Αραδιάζουμε το κρέας και τις πατάτες στη γάστρα ,περιχύνουμε με την σως. Κλείνουμε το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 2 ώρες.

3. Το τελευταίο μιάωρο ανοίγουμε τακτικά το καπάκι και με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο ζουμάκι και το ρίχνουμε πάνω από το κρέας και τις πατάτες.

4. Τα τελευταία 5 λεπτά μπορούμε να το γυρίσουμε στο γκρίλ να πάρει χρώμα το φαγητό.
Συνταγή από την  φίλη Το μυαλό στο φαγητό

Μπιφτέκια λαχανικών στον φούρνο -απίστευτη γεύση !!!







Πεντανόστιμοι μπιφτέκια - απίστευτη γεύση -δεν καταλαβαίνει κανείς ότι τρώει κουνουπίδι !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ !!!

Υλικά
1 κουνουπίδι μέτριο τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
2 αυγά
1+1/2 κούπα τυρί τριμμένο πικάντικο πχ παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα
8 κλωνιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
8 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες ψιλοτριμμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι γλυκού δυόσμος
αλάτι ελάχιστο
πιπέρι
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο


Τι κάνουμε
Τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη το κουνουπίδι.
Το βάζουμε σε μπολ και ρίχνουμε λίγο  αλάτι ,το αφήνουμε να κατεβάσει τα υγρά για 15 με 20 λεπτά.



Το στίβουμε πολύ πολύ καλά και το βάζουμε ξανά σε μπολ .
Προσθέτουμε όλα τα υλικά -αυγά -τυρί-κύμινο-μαϊντανό-άνηθο-δυόσμο-πιπέρι-ελάχιστο αλάτι αν χρειάζεται μια και το είχαμε αλατίσει αλλά και που θα προσθέσουμε και το πικάντικο τυρί-και τέλος το ελαιόλαδο.


Με ένα κουτάλι ή με το χέρι τα ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε μικρή ποσότητα από το μείγμα και τα πλάθουμε σε λεπτά μπιφτέκια δίνοντας ομοιόμορφο τετράγωνο σχήμα προσοχή όχι χοντρά αλλά λεπτά όπως τα βλέπετε στις φωτογραφίες .
Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί χωρίς να την λαδώσουμε και τοποθετούμε στην σειρά τα μπιφτέκια μας .
Αν χαλάσει το σχήμα όταν τα τοποθετήσουμε μέσα στο ταψί εύκολα τους ξαναδίνομαι το σχήμα που θέλουμε και να τα πατήσετε λίγο να είναι λεπτά και ομοιόμορφα να ψηθούν το ίδιο όλα.



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω στους 170 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά θα τα δείτε που θα ψηθούν  και θα πάρουν χρυσαφί χρώμα .
Να τα προσέξετε γιατί ψιλοαρπάζουν από κάτω και όταν τα βγάλετε από τον φούρνο αφήστε τα λίγο να κρυώσουν και βγάλτε τα με σπατουλίτσα σε πιατέλα.Καλή επιτυχία και καλοφάγωτα !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας  ΕΔΩ--> ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 Πάει πολύ να τα σερβίρετε με κέτσαπ .








Μπιφτέκια λαχανικών στον φούρνο -απίστευτη γεύση !!!







Πεντανόστιμοι μπιφτέκια - απίστευτη γεύση -δεν καταλαβαίνει κανείς ότι τρώει κουνουπίδι !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ !!!

Υλικά
1 κουνουπίδι μέτριο τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
2 αυγά
1+1/2 κούπα τυρί τριμμένο πικάντικο πχ παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα
8 κλωνιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
8 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες ψιλοτριμμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι γλυκού δυόσμος
αλάτι ελάχιστο
πιπέρι
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο


Τι κάνουμε
Τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη το κουνουπίδι.
Το βάζουμε σε μπολ και ρίχνουμε λίγο  αλάτι ,το αφήνουμε να κατεβάσει τα υγρά για 15 με 20 λεπτά.



Το στίβουμε πολύ πολύ καλά και το βάζουμε ξανά σε μπολ .
Προσθέτουμε όλα τα υλικά -αυγά -τυρί-κύμινο-μαϊντανό-άνηθο-δυόσμο-πιπέρι-ελάχιστο αλάτι αν χρειάζεται μια και το είχαμε αλατίσει αλλά και που θα προσθέσουμε και το πικάντικο τυρί-και τέλος το ελαιόλαδο.


Με ένα κουτάλι ή με το χέρι τα ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε μικρή ποσότητα από το μείγμα και τα πλάθουμε σε λεπτά μπιφτέκια δίνοντας ομοιόμορφο τετράγωνο σχήμα προσοχή όχι χοντρά αλλά λεπτά όπως τα βλέπετε στις φωτογραφίες .
Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί χωρίς να την λαδώσουμε και τοποθετούμε στην σειρά τα μπιφτέκια μας .
Αν χαλάσει το σχήμα όταν τα τοποθετήσουμε μέσα στο ταψί εύκολα τους ξαναδίνομαι το σχήμα που θέλουμε και να τα πατήσετε λίγο να είναι λεπτά και ομοιόμορφα να ψηθούν το ίδιο όλα.



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω στους 170 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά θα τα δείτε που θα ψηθούν  και θα πάρουν χρυσαφί χρώμα .
Να τα προσέξετε γιατί ψιλοαρπάζουν από κάτω και όταν τα βγάλετε από τον φούρνο αφήστε τα λίγο να κρυώσουν και βγάλτε τα με σπατουλίτσα σε πιατέλα.Καλή επιτυχία και καλοφάγωτα !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας  ΕΔΩ-- ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 Πάει πολύ να τα σερβίρετε με κέτσαπ .








Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Σουφλέ με ψωμί του τόστ και κιμά !!!

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην αρέσει σε κάποιον !!!

Τι κάνουμε
Φτιάχνουμε  τον κιμά όπως στα μακαρόνια
Λαδώνουμε  το πυρέξ στρώνουμε ψωμί του τοστ
Βάζουμε  από πάνω το μισό κιμά τριμμένο και ρεγκάτο 
Από πάνω άλλη μια στρώση ψωμί και τον υπόλοιπο κιμά ρεγκατο και τελειώνουμε με ψωμί και ρεγκάτο. 
Χτυπάμε  σε ένα μπολ μισό λίτρο γάλα 4 αυγά και περιχύνουμε  το φαγητό. Ψήνουμε  στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί στους 180 βαθμούς .Καλή επιτυχία !!!!
Συνταγή από την φίλη μου Eva Triantafilidou .

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ