Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

γιουβετσακι σουπερ!!!!

ΥΛΙΚΑ
1 1\2 μοσχάρι
1κρεμμυδι
1σκελιδα σκόρδο άντε και 2
...1-2 καρότα
1 κιλό ντομάτες
1φλυτζανι κρασί άσπρο[ρετσίνα]
1 λίτρο ζεστό νερό
αλατοπίπερο
1 κ σ πελτέ
1κγ ζάχαρη
λαδάκι
1 πακέτο κριθαράκι χονδρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πλένω το κρέας το στραγγίζω η ,το σκουπίζω με χαρτί κουζίνας.βάζω στην κατσαρόλα το λάδι μισό φλιτζάνι κ πιο λίγο,βάζω μέσα το κρέας κ το γυρίζω για 10 λεπτά να πάρει χρω μα,μετά ρίχνω ,καρότο,σκόρδο,κρεμμύδι ,ολόκληρα,τα γυρνάω για 3 λεπτά και προσθέτω το κρασί .τρίβω στο τριφτη κ τις ντομάτες ,μέσα κι αυτές ,μέσα προσθέτω κ το πελτέ κ την ζάχαρη,γυρίζω για λίγο κ προσθέτω και το νερό να φτάσει επάνω στην κατσαρόλα ,το αφήνετε να βράσει στο χαμηλό για 40 λεπτά,αν τελειώσει το νερό[που δεν τελειώνει]να προσθέσετε πάντα ζεστό,για να μην σφίξει στο τέλος προσθέστε αλάτι ,και πιπέρι όσο θέλετε ,μετά παίρνουμε την γάστρα ,η το ταψί ,ρίχνουμε μισό κιλό κριθαράκι και πασπαλίζουμε με λίγο λαδάκι,αδειάζουμε και το κρέας από την κατσαρόλα ,[αν είναι πολύ το ζουμί κρατήστε το και θα σας πω .θέλουμε να ει ναι σκεπασμένο 3 δάχτυλα για να μην γίνει πολύ πηχτό .το σκεπάζετε [αν δεν έχετε γάστρα με αλουμινόχαρτο ,κ το ψήνετε για περίπου 15 λεπτά,τώρα αν το ανοίξετε κι έχει πιει το ζουμάκι ρίξτε από την κατσαρόλα που έχει μείνει και ανακατέψτε ,δεν παθαίνει κάτι το φαγητό μας,αν πάλι ει ναι μελάτο μην προσθέτετε,[μην βάλετε στο ταψί ,το καρότο ,ιο κρεμμύδι ,κ το σκόρδο,εκτός αν έχουν λιώσει ,εμείς την γεύση θέλουμε] γίνεται πεντανοστιμο .κι εύκολο ,εγώ στο ζουμακι που περίσσεψε αύριο η,θα ρίξω πατατουλες να τις κάνω γιαχνί με φετουλα,η θα ρίξω μακαρόνια σκέτα με τυρακι ,γιατί δεν είναι να πετάμε τίποτα!! καλή επιτυχία κ καλή ορεξη!!!! [σεβιρουμε με τυρακι κεφαλογραβιερα ,η ,παρμεζανα.