Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Κυδώνι γλυκό κουταλιού !!!



Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ  Μαγειρική και Συνταγές



 Το γλυκό μου έγινε φανταστικό !!
ΥΛΙΚΑ
1+ 1\2 κιλό κυδώνια
1+ 1\2 φλιτζάνι νερό
1+ 1\2κιλο ζάχαρη
1\2 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα ασπρισμένα
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
4 κουταλάκια του γλυκού γλυκόζη προαιρετικά

1/2 χυμό λεμονιού για μέσα στο νερό όταν τα καθαρίζουμε για να μην μαυρισουν 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και  καθαρίζουμε από φλούδες και κουκούτσια τα κυδώνια .Τα ρίχνουμε  όπως τα καθαρίζουμε σε μια λεκάνη με νερό να τα σκεπάζει,ρίχνουμε το χυμό από μισό λεμόνι να μην μαυρίσουν.
Υπάρχει ένα ειδικο εργαλειο για το καθαρισμα ξυστρα το λένε,μετά με τον ειδικό τρίφτη που βλέπετε στην φωτογραφία  [τα βρίσκουμε και τα δύο σε λαική η σε σούπερ μάρκετ ] τα τρίβουμε.
 Αν δεν έχουμε τα εργαλεία τα κόβουμε σε λωρίδες λεπτές όπως το σχήμα που κόβουμε τις πατάτες,με το μαχαίρι.
Εντωμεταξύ βάζουμε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη και το νερό, μόλις πάρει βράση 10 λεπτά περίπου, ρίχνουμε το κυδώνι αφού το έχουμε πρώτα στίψει  καλά και βράζουμε μέχρι να αρχίσει να δένει σε μέτρια φωτιά.
Μόλις το δούμε να έχει δέσει  προσθέτουμε  την γλυκόζη προαιρετικά] τα αμύγδαλα το χυμό από το μισό λεμονι και την αμπαρόριζα.
Σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά και το κατεβάζουμε από την φωτιά.Μόλις κρυώσει το τοποθετούμε και το διατηρούμε σε βάζα.
 Αν θέλετε περισσότερο κάντε τα όλα σε διπλή  δόση !! 
Εγινε πάρα πολύ ωραίο!!Καλή Επιτυχία !!
Aπό ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ