Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Φιλετάκια με μαρουλοσαλάτα και σάλτσα άνηθου .

Προσθήκη λεζάντας

ΥΛΙΚΑ
1 κομμάτι φιλέτο άπαχο εντελώς
1 λεμόνι
ΣΑΛΤΣΑ ΑΝΗΘΟΥ ΓΙΑ ΣΑΛΑΤΑ
100 Γραμ....μυτζήθρα άπαχη ,ανάλατη
3 κ.σούπας γάλα παστεριωμένο άπαχο
1 κ. σούπας κοφτή λάδι
2 κ. σούπας χυμό λεμονιού
1 κ.γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 ματσάκι άνηθο
ελάχιστο πιπέρι
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
ΦΙΛΕΤΟ
Βαζετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει μέχρι να βγάλει ένα ελαφρό καπνό και τότε βάζετε το φιλέτο .Το ψήνετε 4-5 λεπτά και το γυρίζετε από την άλλη προσέχοντας να μην το τρυπήσετε με το πιρούνι γιατί θα φύγουν οι χυμοί του και θα στεγνώσει .Το ψήνετε κι από την άλλη πλευρά για 4-5 λεπτά και σερβίρετε αμέσως .Συνοδεύετε με μαρουλοσαλάτα περιχυμένη με σάλτσα άνηθου
ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΑΝΗΘΟΥ
Τα υλικά τα έχουμε παραπάνω .Βάζετε στο μπλέντερ ,η στο μούλτι μυτζήθρα ,γάλα,και λάδι,τα χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.Προσθέστε και το λεμόνι σιγά -σιγά το ξύσμα λεμονιού ,τον άνηθο ψιλοκομμένο και λίγο πιπέρι .Χτυπήστε λίγο ακόμα και αδειάστε την σάλτσα σε ένα γυάλινο μπώλ,και βάλτε την στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι να την σερβίρετε πάνω από το μαρούλι .