200 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3 αβγά
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα΄
1 1\2 φλιτζάνι τσαγιού καρύδα
1 1\2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
1 κουταλιά σούπας μπέκιν πάουντερ
2 φλυτζάνια σαντιγί
καρύδα για την επιφάνεια του γλυκού
ΣΙΡΟΠΙ
1 ποτήρι νερού ζάχαρη[ οχι πολύ μεγάλο ]
1 ποτήρι νερού νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1]Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν,και προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά ενώ συνεχίζετε το χτύπημα.
2]ρίχνετε και το γάλα και ανακατεύετε
3]Σε ένα μπόλ ανακατεύετε το αλεύρι ,το μπέκιν ,και την καρύδα
4]Το ρίχνετε σιγά σιγά μέσα στο μείγμα αβγών και τα χτυπάτε με μεσαία ταχύτητα να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.Το βάζετε σε καλά βουτυρωμένο φόρμα,η ΄ταψάκι και το ψήνετε στους 180 βαθμούςηγιά 50 λεπτά περίπου.
5] Βράζετε γιά 5 λεπτά τα υλικά γιά το σιρόπι και μετά τα αφήνετε να κρυώσουν.
6]Μόλις βγει το κέικ από το φούρνο όπως είναι καυτό το περιχύνουμε με το σιρόπι ,αφήστε το λίγο να κρυώσει και μετά τοποθετήστε το στο ψυγείο.
7]Μόλις κρυώσει εντελώς το γαρνίρομαι με την σαντιγί σε πολύ λεπτή στρώση ,η ,ρίχνουμε από πάνω καρύδα ,[μπορείτε και μόνο με την σαντιγί να το αφήσετε]κι αν σας αρέσει το γαρνίρετε και πάνω από την καρύδα με φρέσκα φρούτα ,όπως φράουλες ,η κερασάκι!!
Διατηρείτε στο ψυγείο .Καλή επιτυχία!!